Вт, 16.04.2024, 09:54
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Лютий » 8 » Вибори в Єгипті
21:15
Вибори в Єгипті
Так коли ж будуть вибори в Єгипті?

08.02.2011
Василь Зілгалов
Прага – У вівторок демонстранти знову вимагають у центрі Каїра негайної відставки президента Єгипту Хосні Мубарака. Демонстрації проти 30-річного правління режиму тривають вже третій тиждень. За цей період, за даними міжнародних організації, під час зіткнень антиурядових сил і прихильників Мубарака та поліції загинуло до 300 осіб. Організатори антиурядових виступів у Каїрі знову оголосили «мобілізацію» сил на п’ятницю. Хоча представники влади Єгипту кажуть, що вони вже мають план передачі влади і проведення виборів.
Не дивлячись на обіцянки влади Єгипту розпочати діалог із опозицією та представниками антиурядових виступів і запропонувати план передачі влади в країні та вільні вибори, все ж акції протесту в Каїрі тривають.
«Ми не підемо звідси, ми не бажаємо спати, допоки режим не впаде!» – скандують демонстранти на центральній площі Каїра.
Минулого тижня в Каїрі заарештували двох журналістів Радіо Свобода, а потім видворили їх із країни. А в понеділок, 7 лютого, вийшов на волю заарештований під час антиурядових протестів у Каїрі менеджер світової інтернет-мережі Google на Близькому Сході і Північній Африці Вейл Ґонім.
Менеджер світової інтернет-мережі Google на Близькому Сході і Північній Африці Вейл Ґонім
Він заявив журналістам: «Ми хочемо щоб наша країна змінилася. Я лише прошу вас, не перетворюйте мене, будь-ласка, в героя. Я не герой! Гаразд? Я не герой, я звичайна людина. Герої – ті, що на вулиці. Я спав упродовж 12 днів. Я прошу кожного з вас, не залишаймо нашу країну, допоки ми її не змінимо. І ми досягнемо наших прав, і ми візьмемо їх!»
Окрім Ґонім в Єгипті звільнено у ці дні ще понад 30 політичних в’язнів. Це перші звільнені з часу, як уряд пообіцяв стати на шлях реформ. Хоча правозахисні організації заявляють, що про справжню кількість політв’язнів в Єгипті нічого достеменно не відомо.
Влада обіцяє нові закони і план передачі влади в Єгипті
У Єгипті створена комісія, яка має розробити законодавчі заходи, необхідні для передачі влади. Про це повідомив у вівторок віце-президент Єгипту Омар Сулейман. Він наголосив, що влада не буде переслідувати учасників масових антиурядових акцій.
Організатори демонстрацій закликають громадян знову масово вийти на вулиці у п’ятницю, щоб домогтися відставки президента Мубарака. На площі Тахрір залишаються сотні протестуючих.
Хоча й Мубарак вже заявив, що піде у відставку, але щодо ймовірних виборів все ще не ясно, коли саме ці вибори відбудуться. У Вашингтоні, як заявив речник Білого дому Філіп Кроулі, сумніваються у доцільності негайних дострокових виборів у Єгипті, бо бояться, що країна ще не зовсім готова до вільного і справедливого волевиявлення.

Категорія: Політика | Переглядів: 481 | Додав: starosta | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 starosta  
Щось будоражить Африку. sad

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz