Чт, 28.03.2024, 19:20
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2010 » Лютий » 26 » Ринки зовнішнього фінансування відкриються для українських банків не раніше 2011 року
14:44
Ринки зовнішнього фінансування відкриються для українських банків не раніше 2011 року
Ринки зовнішнього фінансування відкриються для українських банків не раніше 2011 року, вважають банкіри.

"Малоймовірно, що цього року зовнішні ринки відкриються для українських банків. CDS (кредитно-дефолтні свопи) для України дуже високі. Якщо брати на відкритому ринку, то доведеться платити необґрунтовано високу ціну. Проблема більше в цілому - бачення, погляду на країну звідти. З різних причин вона виглядає погано. Головна причина - роз'єднаність політичної верхівки. Якщо буде якась зрозуміла коаліція, в якої буде реальна більшість в парламенті, яка підтримуватиме президента, в цьому баченні, безперечно, Україна виглядатиме краще", - сказав глава правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.

Глава правління Укрсиббанку (Харків) Сергій Наумов відзначив, що зовнішні цільові позики вже можуть залучати окремі банки з хорошими фінпоказниками, але в цілому зовнішній ринок все ще закритий для українських банків.

"Якісь цільові лінії можливі, і банки отримують ці гроші. Якщо фінансова звітність банків привабливіша, тоді, я думаю, доступ на ринок може бути навіть сьогодні. Але реально, я думаю, вікно відкриється десь в 2011 році", - сказав він.

За оцінкою голови правління Райффайзен Банк Аваль Володимира Лавренчука, на зовнішньому ресурсному ринку вже намітилися позитивні тенденції, і до кінця року окремі українські банки зможуть отримати доступ до іноземних позик.

"Інтерес до України є, і він посилюється. На міжнародних ринках з'являється надлишок ліквідності. На сьогоднішній день значним блокуючим чинником є політична нестабільність… і юридична незахищеність учасників ринку. Останній рік був дуже несприятливим для інвесторів, кредиторів, але це питання кероване. Я не думаю, що 2010 рік буде роком великих інвестицій, але поступово формуватиметься тенденція, інвестиції відновляться. Багато залежить від того, якою буде стратегія по поліпшенню інвестиційного клімату", - сказав банкір.

Глава правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук вважає, що основною перешкодою для виходу українських банків на зовнішні ринки є політична напруженість в країні.

"Найбільший позов, який потенційні кредитори бачать в Україні, - ризик політичного характеру, який трансформується у високі кредитні ризики. Думаю, що після інавгурації президента і створення коаліції у Верховній Раді політичні ризики зменшаться, що позитивно позначиться і на кредитному ризику. До кінця поточного року українські банки зможуть почати залучення перших після кризи синдикатів", - сказав Д.Гриджук.

Разом з тим, за оцінкою голови правління VAB Банка Петра Барона, іноземні грошові ресурси стануть доступними для українських банків, які не мають зарубіжних материнських структур, не раніше ніж через два-три роки.

"Спершу має повністю відновитися західна економіка, яка сьогодні технічно вийшла з рецесії, але ще не готова до масштабного, на докризовому рівні, фінансування. Після чого активізуються інвестиції в економіки країн, що розвиваються, що дасть приплив ресурсу і до України. При загальній стабілізації економіки, на яку ми розраховуємо протягом найближчих двох-трьох років, банки, котрі відновили баланс своїх активних і пасивних операцій, зможуть претендувати на активнішу співпрацю із зарубіжними кредиторами", - сказав банкір.

За його оцінкою, "маяками" для потенційних інвесторів мають стати програмні заяви нового уряду і керівництва Нацбанку. Серйозним сигналом для інвесторів послужить також повернення місії Міжнародного валютного фонду і відновлення кредитної програми для країни.

"Думаю, потенційні інвестори чекають, з одного боку, закінчення періоду політичної нестабільності, оскільки, розуміючи владну політику, набагато простіше спрогнозувати вектори розвитку як окремих галузей, так і економіки в цілому. З іншого боку, інвестори - люди прагматичні й абсолютно прагматично чекають максимального зниження вартості українських активів, аби зайти на наш фондовий ринок з найбільшою вигодою - це нормальний стиль роботи на високоризикових ринках країн", що розвиваються, - додав П.Барон.

Категорія: Економіка | Переглядів: 526 | Додав: Pavel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz