Пт, 19.04.2024, 23:48
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Березень » 20 » Початок формування президентського кадрового резерву
21:05
Початок формування президентського кадрового резерву

Початок формування президентського кадрового резерву

17.03.2011 відбулася прес-конференція «Початок формування президентського кадрового резерву».
У прес-конференції крім Першого заступника Глави Адміністрації Президента України  Ірини Акімової, взяли участь  академічний директор пілот-програми Школи Державного Управління імені Кеннеді при Університеті Гарвард Елейн Кемарк та Голова правління Міжнародного благодійного фонду економічних реформ в Україні Любов Рудюк.
На початку прес-конференції Ірина Акімова зокрема зазначила, що «Президент України Віктор Федорович Янукович у своєму виступі на засіданні Комітету з економічних реформ підкреслив: в процесі підготовки і проведення реформ гостро постала кадрова проблема - не вистачає освічених, творчих, нестандартно мислячих людей. У зв’язку з цим Глава держави доручив створити Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації», а також розробити механізм відбору та залучення найбільш обдарованих громадян до впровадження реформ».

Про реформу Державної служби України

Реформа Державної служби України складається з трьох напрямків:
- прийняття нового закону про Державну Службу, що спрямований на зміщення акцентів з «управління» на «надання послуг» населенню;
- розробки та реалізації Програми реформування Національної Академії державного управління при Президентові України (НАДУ) та її перетворення на сучасний центр підготовки і перепідготовки кадрів;
- створення Президентського кадрового резерву (ПКР) шляхом реалізації програми підбору та підготовки (перепідготовки) кадрів державної служби.
Про Президентський кадровий резерв
Президентський кадровий резерв (ПКР) - це група талановитих кандидатів, яка буде сформована в процесі прозорого та централізованого відбору, заснованого на кращих світових практиках. Відібраним кандидатам буде надано можливість розширювати свої знання та навички шляхом навчання в кращих освітніх установах (міжнародних і вітчизняних) за часткової фінансової підтримки держави. По закінченню навчання члени ПКР будуть направлені на роботу в пріоритетних проектах Державної служби України», - повідомила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України.

Перші кроки - проведення пілотної Програми підготовки лідерів державної служби

За словами Ірини Акімової, першим кроком організації Президентського кадрового резерву є проведення пілотної Програми підготовки лідерів державної служби (ПЛГС). У рамках програми будуть відібрані 50 осіб, яким буде надана можливість участі у відповідній програмі навчання (вересень 2011 року).
Адміністрація Президента України підписала договір на проведення цієї програми з одним зі світових лідерів з підготовки державних службовців – Школою Державного Управління імені Кеннеді при Університеті Гарвард. Виконавчий секретар Комітету з економічних реформ також повідомила присутнім, що академічним директором пілот-програми призначена пані Елейн Кемарк (університет Гарвард). Ірина Акімова підкреслила, що у Гарварду є величезний досвід з проведення таких програм. «Важливим також є те, що Програма підготовки лідерів державної служби (ПЛГС) створюється з урахуванням сьогоднішньої ситуації в Україні», - сказала Ірина Акімова.

Головна мета пілот-програми

«Головною метою пілот-програми є виявлення потенційно проблемних місць в концепції Президентського кадрового резерву і складних етапів процесу відбору і навчання кандидатів. Досвід пілот-програми дозволить організувати оптимальний підбір Президентського кадрового резерву і забезпечити якісний результат – добре підготовлених і прогресивно мислячих лідерів майбутньої Державної служби України», - резюмувала Перший заступник Глави Адміністрації Президента України.

Знайомство з Національною Академією державного управління

17 березня 2011 року Національну академію відвідали Перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова та академічний директор Школи Державного Управління імені Кеннеді при Університеті Гарвард Елейн Кемарк. Гості ознайомилася із діяльністю закладу, зокрема, побували у Центрі дистанційного навчання та Центрі європейських студій. Елейн Кемарк відзначила гарний рівень оснащення дистанційного центру та його важливість для організації навчання.
Крім того, гості відвідали бібліотеку НАДУ, поспілкувалися із слухачами щодо ролі Національної академії в підвищенні їх кваліфікації та подальшими кар'єрними планами на державній службі.


На фото Президент НАДУ Юрій Ковбасюк, академічний директор Школи Державного Управління імені Кеннеді при Університеті Гарвард Елейн Кемарк, перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова та начальник Центру дистанційного навчання Андрій Журавльов.

За матеріалами сайта Президента України та сайта НАДУ

Із Вікіпедії. Іри́на Миха́йлівна Акі́мова — перший заступник Глави Адміністрації Президента України, виконавчий секретар Комітету з економічних реформ при Президентові України, генеральний директор аналітичного центру «Бюро економічних та соціальних технологій»; кандидат економічних наук, доцент економічного факультету Харківського національного технічного університету.
Категорія: Україна | Переглядів: 570 | Додав: Piters | Теги: Президент України Віктор Федорович, реформа Державної служби України, НАДУ, Ірина Акімова, Академія державного управління при | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Chuprinin  
Було б добре потрапити до такого кадрового резерву, адже зараз гостро відчувається брак кваліфікованих державних службовців. Потрапити на державну службу "без знайомств" майже не можливо.

3 Стас  
"гарний рівень оснащення дистанційного центру" - це знущання. Краще було виразити співчуття!

2 Роман  
Цікаво, що означає "група талановитих кандидатів" (чого та куди?), "яка буде сформована в процесі прозорого та централізованого відбору, заснованого на кращих світових практиках" (що таке кращі світові практики і як вони будуть адаптовані до українських реалій).

1 Analit  
Нарешті в державі на рівні президента згадали про "освічені кадри". Чи це формальність для підтримки розмови з директором гарвардської школи?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz