Сб, 20.04.2024, 10:27
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2009 » Листопад » 4 » Обережно - імуностимулятори!!!
11:12
Обережно - імуностимулятори!!!
Імуностимулятори не рекомендується приймати більше 10 днів.
Про це заявила головний лікар медичної клініки "Борис", лікар вищої категорії, терапевт Ольга Перельман.
"Якщо більше 10 днів приймається імуностимулятор, то відбувається ефект загнаного коня, коли ви продовжуєте підхльостувати імунну систему", - пояснила вона.
"Треба порадитися з лікарем, наскільки вони потрібні. Оскільки деякі на фоні хвороби, коли імунітет вже працює, ще приймають імуностимулятор
Тут, знову ж, імунну систему не можна сильно підхльостувати. Треба, але суворо дозовано і все ж за порадою лікаря", - наголосила лікар.
"Ехінацея, женьшень також належать до природних, але імуностимуляторів. Їх також треба дозовано, а як деякі приймають місяць, два, три - це недобре", - сказала О.Перельман.
"Алкоголь завжди у великих дозах (більше 50 або 100 грамів) ослаблює імунну систему", - додала вона.
Цитати.
Ольга Перельман: Дійсно, треба, перш за все, заспокоїти людей. Так, є багато хворих, хворих на вірусну інфекцію. Скільки хворих саме на грип – ми зараз не можемо говорити, такої статистики немає. Але вірусна інфекція є щорічно, кожен сезон такі віруси і сплески бувають. Але, наскільки нам відомо, в Києві не такий великий сплеск, тобто він підходить тільки до порогу, коли оголошується вже епідемія, але поки не підійшов.
Пневмонії завжди перебігали важко. І якщо людина не звертається вчасно, то тут надати допомогу дуже складно. Тому що ці пневмонії в перші години не можна прослухати аускультативно, а тільки їх видно на рентгені. Тому тут рання діагностика комплексна тільки лікарем.

Михайло Радуцький, президент медичної клініки "Борис": По-перше, я хотів би сказати, що боятись треба будь-якого грипу, і свинячого в тому числі, тим більше тому, що ситуація в країні не дуже гарна ще й тому, що на свинячий грип буде накладатись епідемія сезонна звичайного грипу. Єдине, що, якщо можна так сказати, радує, – що і той, і той грип є грипом типу А, єдине, що за штамами вони різні. І вакцина вже дійсно в світі існує проти свинячого грипу. Але, як показує вакцинація у Швеції, там було два летальні випадки після вакцинації, а в Україні ми очікуємо, що вона буде зареєстрована десь за два місяці.
Найголовніша проблема, яка була і залишається зараз на Західній Україні, – на жаль, це те, що люди зверталися до лікаря по допомогу не в перші години, коли їм стало зле, а через два-три дні після цього. Тому дуже важко допомогти в повному обсязі людині. Тому найперша порада: якщо ви почали почуватися погано, треба не в аптеку, не за салом, а до лікаря, а далі – що він пропише.



За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ.
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 653 | Додав: Piters | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz