Пт, 26.04.2024, 12:00
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2013 » Червень » 4 » Новини червня-серпня 2013
14:40
Новини червня-серпня 2013

Реєстрація доменних імен у кириличному домені .УКР
Управління роботом за допомогою думки
Відбувся Саміт молодіжних організацій
Квартирні злодії розпочинають сезон полювання на квартири курортників
Обчислена міра небезпеки соцмереж для кар'єри


Посольство США в Україні оголошує конкурс проектів, метою яких є
реабілітація людей з інвалідністю.

Дослідники з університету Міннесоти розробили інтерфейс, який дозволяє людям керувати літаючим роботом за допомогою своїх думок (news.cnet.com)

25-26 травня у Києві вже втретє відбувся Саміт молодіжних організацій NGO G20, завданням якого є налагодження співпраці, розробка та втілення проектів між молодіжними організаціями України. Благодійний фонд Богдана Гаврилишина


Реєстрація доменних імен у кириличному домені .УКР

Напередодні Дня незалежності в Україні розпочинається реєстрація доменних імен органів державної влади у національному кириличному домені .УКР, - про це повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко. Він уточнив, що Україна стала четвертою країною, після РФ, Сербії та Казахстану, яка отримала саме кириличний домен.

Квартирні злодії розпочинають сезон полювання на квартири курортників

За даними столичної міліції, впродовж минулого року було скоєно 3679 крадіжок із квартир киян — на 11,15% більше, ніж було зареєстровано попереднього року. Більшість крадіжок у столиці припадає на робочі дні з понеділка по четвер, у найгарячішу, знову ж таки, робочу пору — з 10 до 19 години. І це зрозуміло, оскільки в цей час більшість перебуває на роботі, діти — у школі. Особливо активізуються крадії з настанням сезону відпусток, коли багато осель господарі залишають без нагляду на тривалий період і спокійно їдуть відпочивати.
Люди помиляються, коли переконують себе, що, скажімо, їхнє скромне житло нікого зі злодіїв не зацікавить, бо живуть небагато. Проте для декого із сучасних домушників навіть недорогий мобільний телефон чи старенький ноутбук — бажана здобич, яку можна «трансформувати» у дві-три пляшки спиртного чи дозу недорогого зілля…
Аби не морочитися з замками, злодії відламують косяк. Здебільшого принцип дії замків стандартний у всіх виробників. Особливо легко впоратися з так званими англійськими, в яких застосовують плоскі ключі, але й усі інші не проблема – все залежить від кваліфікації й наявності інструментарію. В Інтернеті можна знайти варіанти відмичок ледь не для всіх типів замків. Справжнім подарунком для крадіїв стали і пластикові вікна, які легко піддаються звичайній сталевій викрутці. Ризик бути обкраденим зростає, якщо ваше житло розташоване на перших двох і на останньому поверхах, особливо коли поряд проходять будинкові комунікації.
Іноді серйозні домушники маскуються під працівників технічних служб, мийників вікон чи утеплювачів будівель. Біля дверей обраної квартири насамперед вивчають замки: якщо підходящі для зламування, дзвонять в оселю, аби переконатися, що нікого немає. Іноді вберегти житло від непроханих гостей допомагають подвійні двері, оскільки грабіжники остерігаються довго «світитися» перед ними.
Але буває, що прагнучи убезпечити майно, господарі вдаються до різних пасток для крадіїв. Траплялося, що дехто встановлював навіть ручні гранати. Але слід пам’ятати, що за завдання тілесних ушкоджень, нехай навіть нечестивцям, передбачена кримінальна відповідальність.
Щоб уберегтися від того самого несанкціонованого доступу, правоохоронці радять звернутися по допомогу до Державної служби охорони. Зичайно, найнадійніше обладнати квартиру сигналізацією, тим паче, що до 15 червня в рамках всеукраїнської акції для всіх охочих здати житло під охорону діє знижка 50% на монтажні роботи з її встановлення. Повністю в газеті УК.

Обчислена міра небезпеки соцмереж для кар'єри

Всім відомо, що необачний прилюдний пост в Facebook або "ВКонтакте" може мати наслідком відмову при спробі працевлаштування в серйозну компанію. Дослідження, проведене недавно компанією Device Research, вперше оцінило вірогідність такого результату, пише CNET.
Дослідження Device Research виявило, що працедавці дійсно часто перевіряють аккаунти в соціальних мережах своїх потенційних працівників. Відмовити в прийомі на службу можуть і із-за одного-єдиного не вподобаного поста. І, мабуть, головна цифра — кожна десята людина у віці від 16 до 34 (у США) хоч раз стикалася з тим, що його не приймали на роботу із-за невдалого запису або коментаря в Facebook, Twitter або інший соцмережі.
Не дивлячись на таку статистику, 66 відсотків молодих людей не зважають на те, що їх профайли в соцмережах можуть перешкодити кар'єрі. Більшість людей сприймають свої аккаунти як щось для друзів, а не для работодавців.

Міністерство освіти і науки України запрошує до громадського обговорення проекту Стратегії розвитку національної системи кваліфікацій
Міністерство освіти і науки оприлюднило 7 червня 2013 року на офіційному веб-сайті (рубрика «Громадське обговорення» проект Стратегії розвитку національної системи кваліфікацій.
Національна система кваліфікацій охоплює Національну рамку кваліфікацій, освітні та професійні кваліфікації, механізми правового та інституційного регулювання суспільних відносин у сфері освіти, зайнятості та соціально-трудових відносин, що стосуються визнання результатів навчання, розроблення, забезпечення якості та присвоєння кваліфікацій.
Стратегія розвитку національної системи кваліфікацій на період до 2020 року визначає мету, основні завдання, принципи, напрями формування та розвитку національної системи кваліфікацій.
Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту можна надсилати на електронну адресу: a_garmash@mon.gov.ua (Анатолій Гармаш, завідувач сектору міжнародних освітніх проектів департаменту вищої освіти МОН).

 
 
Категорія: Різне | Переглядів: 589 | Додав: Piters | Теги: комп'ютерні, важливі, обережно, відмова, робота цікава, зарубіжні, пост, новини, цікаві, соцмережі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Василь  
З соцмережами для наших умов не виконується. У нас важливо для прийняття на роботу родинні відносини, відсутність мізків (не конкурент начальнику), безмежна вдячність за все, готовність робити все, що заманеться керівнику і мовчати. Так підбирають і лікарів, і працівників атомних станцій.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz