Пт, 29.03.2024, 13:00
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2010 » Квітень » 21 » Янукович - Президент «російськомовної України»?
17:17
Янукович - Президент «російськомовної України»?
Сьогодні Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко перебуває з робочою поїздкою у Тернопільській області. Під час зустрічей у Тернополі М.Томенко акцентував увагу на тому, що події та ініціативи нової влади засвідчують, що певна частина оточення Віктора Януковича всіляко намагається перетворити його в Президента «російськомовної України».

«Всупереч очікуванням українського суспільства, що нова влада почне послідовну та принципову боротьбу з хабарництвом і корупцією та запропонує реальні шляхи економічного піднесення і зростання добробуту громадян, щоденно лунає проблема пріоритетності реалізації прав національних меншин України», - наголосив М.Томенко. Він пояснив, що справа дійшла до того, що уряд подав Програму соціально-економічного розвитку на 2010 рік, в якій серед завдань жодного разу не згадується завдання підтримки української культури, мови, традицій та застереження національних інтересів.

М.Томенко також звернув увагу на те, що попередній аналіз кадрових призначень засвідчує, що «на ключових посадах в країні стають нормою не лише люди, які не знають української мови, історії чи традицій, а дехто навіть не має українського громадянства».

На думку Віце-спікера, варто відзначити, що ініціювання десятків законопроектів щодо підтримки російської мови, різноманітні ініціативи щодо міфологізації радянської історії та інші ідеї запопадливості перед Росією набувають таких масштабних форм, що деякі представники української влади стають більшими російськими патріотами, ніж керівництво Російської Федерації. «У всякому разі, Президент Росії доволі жорстко оцінив діяльність Йосифа Сталіна, натомість, багато українських посадовців ледь не щодня проводять «годину зі Сталіним»: то говорять про те, що не можна забороняти встановлення йому пам´ятників, то відвідують кінопрем´єри, де організатори показу возвеличують роль Сталіна», - відмітив М.Томенко.

«Водночас, російські дипломати добре відчувають зміну стратегічної лінії в сучасній Україні і вже з радістю коментують, що «на Украине все становится хорошо», - зазначив Заступник Голови Верховної Ради. Він також відмітив, що, на його думку, повернення в політичній лексикон замість «в Україні» виразу «на Україні» так само невеличкий, але символ повернення думання про те, що Україна була є і буде Малоросією у складі Великої Росії.

«Якщо ця тенденція зміцниться, то ейфорія від очікувань щодо нового Президента, яка була зафіксована в останніх соціологічних дослідженнях, швидко зникне, оскільки державі потрібен Президент всієї України, а не лише її російськомовної частини», - сказав М.Томенко.

За матеріалами
http://portal.rada.gov.ua/rada/control/uk/publish/article/news_left?art_id=195242&cat_id=37486

Категорія: Політика | Переглядів: 440 | Додав: Irina | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz