Чт, 18.04.2024, 05:16
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2010 » Листопад » 14 » Другий всеукраїнський фестиваль каліграфії та типографії «Рутенія»
10:55
Другий всеукраїнський фестиваль каліграфії та типографії «Рутенія»

Другий всеукраїнський фестиваль каліграфії та типографії «Рутенія»

З 12 по 14 листопада на території Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука (10 хвилин пішки від М. Дружби народів) проходить другий всеукраїнський фестиваль каліграфії та типографії «Рутенія». Виставка робіт буде відкрита до 22 листопада.
Головна мета фестивалю — поновити інтерес до каліграфії й типографії в Україні, створити середовище для спілкування каліграфів, шрифтарів, типографів, видавців, людей творчих професій, працівників рекламного бізнесу, студентів художніх закладів та всіх, хто у словах і книгах цінує не тільки зміст, але й вишукану форму.
«Рутенія» поєднає у спільному просторі твори й виступи представників різних традицій писемності та видавничих культур, а це сприятиме розвитку української абетки як самобутньої та рівнозначної серед інших алфавітних систем. Саме тому фестиваль має гасло: «Буква — знак нації».
Заходи фестивалю зосереджено довкола виставки робіт визнаних класиків та молодих митців — каліграфів, графіків, дизайнерів. В експозиції буде представлено проекти шрифтових гарнітур, сторінки книг, арт-буки, естампи, інсталяції та колекції інструментів, які належать до різних історичних періодів і культур.
У програмі «Рутенії» — лекції та майстер-класи українських і запрошених майстрів, відкритий пленерний практикум «Вулична каліграфія», перегляд тематичних фільмів. В межах фестивалю відбудеться перший в Україні конкурс оригінальних українських шрифтів.
Леція Мітченка В.С.
Лекція з демонстрацією прийомів письма «Етапи розвитку українських рукописних почерків» Мітченко Віталія Степановича, заслуженого діяча мистецтв України,доцента кафедри графіки НАОМА.


Василь Якович Чебаник, художник-графік, каліграф, майстер інтролігації, професор, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України.


Відвідувачі виставки старший викладач Київського університету ім. Бориса Грінченка Т.Кормакова (справа) та науковий співробітник Інституту історії України НАН України Н.Ковпаненко (зліва)


Експонат виставки



Експонат виставки



Експонат виставки




Категорія: Культура | Переглядів: 809 | Додав: Piters | Теги: майстер-клас, фестиваль каліграфії та типографії , кльово, цікаво, корисно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz