Чт, 18.04.2024, 21:52
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Липень » 8 » Цікаві новини (липень 2011)
23:02
Цікаві новини (липень 2011)

Цікаві новини (липень 2011)

22 липня у столиці відсвяткують День українського національного прапора.

Які професії будуть популярні в 2015-2020роках? Прогнози експертів.

Брати Кличкo, що зібрали всі чемпіонські пояси в суперважкій вазі, не мають наміру битися між собою ні за які гроші. Детальніше.

Четвертий річний соціологічний звіт Інституту Горшеніна містить результати масштабного міжнародного дослідження студентської молоді різних країн світу.

Народний кореспондент пише про поглиблення світової кризи.

5 липня 2011 року в Києві в Клубі Кабінету Міністрів України представникам громадських рад при органах виконавчої влади було презентовано перше число інформаційного бюлетеню «Вісник громадських рад». Проект започатковано Секретаріатом Кабінету Міністрів України за підтримки Програми сприяння парламенту ІІ. Завантажити цей бюлетень можна тут.

Інтернет "міняє нашу пам’ять”

Дослідження, опубліковане в журналі "Science", свідчить про те, що тривале використання комп’ютерів та інтернету призводить до змін у пам’яті людини. Науковець Бетсі Спероу з Колумбійського університету каже, що ідея "трансактивної пам’яті" полягає у зовнішніх ресурсах, які існують в інших людях. Експерименти показали, "що пам’ять не зберігає інформацію, яку можна легко знайти в інтернеті, оскільки "вона" впевнена, що ця інформація збережена на зовнішньому ресурсі", - запевняє доктор Спероу. За матеріалами ВВС.

18.07.2011 Німецький консультант Льовент Каян виявив в програмному забезпеченні Skype уразливість міжсайтового скриптінга, що дозволяє зловмисникам змінювати паролі чужих аккаунтів. 

Японія посилила покарання за поширення комп'ютерних вірусів. За створення і поширення комп'ютерних вірусів в Японії тепер можна отримати до трьох років тюремного ув'язнення (читати повністю).

15 липня у Києві відкрили найбільший у Східній Європі оптовий ринок "Столичний". Він знаходиться на Великій Кільцевій, 110а.

За визнанням більшості експертів, програма «Електронна Росія», що діяла до 2010 року, фактично провалилася. З 2011 року почала діяти нова програма «Інформаційне суспільство», розрахована до 2020 року. Уряд Росії планує виділити з бюджету на її реалізацію порядка 88 млрд крб. Читати далі (рос).

Засідання міської ради Ерфурта доступне в Інтернет
Порядок денний та потокове відео засідання, що відбулося 06.07.2011 є тут, на Erfurt.de! Київські засідання, на жаль, подивитися не можна. А тут і німецьку мову можна повчити! Від носіїв!
Erfurter Stadtratssitzung im Internet.
Verfolgen Sie die Stadtratssitzung des Erfurter Stadtrates im Internet. Tagesordnung und Videostream hier auf Erfurt.de!

Adobe Systems Incorporated запрошує відвідати змінену версію головної сторінки підтримки користувачів. Весь веб-сайт підтримки, починаючи із головної сторінки, перебуває у процесі зміни дизайну. Корпорація просить надсилати свої відгуки, щоб покращити механізми підтримки користувачів. Заповнення невеликого опитування займе у вас лише декілька хвилин. Активна участь українців в опитуванні підвищить наш авторитет! Взяти участь в опитуванні можна на цій сторінці Adobe.

Sophos купує "хмарний" сервіс, розроблений п'ятнадцятирічним школярем

Американський підліток Данило Кульченко створив "хмарний" сервіс Phenona, для хостингу Perl-приложений і успішно його продав.
Бізнес п'ятнадцятирічного школяра купила канадська компанія Activestate, що займається створенням і підтримкою платформених для кросу інструментів розробника для ськріптових мов Perl, Python, Tcl, PHP, Javascript та Ruby. З 2003 року вона діє як підрозділ антивірусної компанії Sophos.
У віці шести років Данило освоїв HTML, в одинадцять став підробляти системним адміністратором, а опісля чотири роки запустив Phenona. Сума операції не розголошується. Згідно з укладеною угодою, підліток продовжить працювати над Phenona у вільний від навчання час. Про це повідомляє the Register та Відкриті системи (рос).

Мене дуже дивує, коли кажуть: «Ми 20 років платили ЖЕКу, то нехай відремонтують нам будинок, і ми створимо ОСББ». Ви 20 років дозволяли себе дурити, платили шахраям, не отримуючи жодних послуг! Якими треба бути наївними, щоб сподіватися, що після цього вам щось відремонтують?! Поки люди не зрозуміють, що це їхнє майно, не почнуть дбати про нього, нічого не буде.

— Ви конфліктна людина? Якими принципами керуєтеся в житті?

— Головний: навіть якщо твій ресурс обмежений, все одно дій. Бо тільки завдяки дії можуть зрости твої можливості. Не сиди на місці, не чекай чарівника на блакитному гвинтокрилі... Такого не буває. Тільки завдяки дії щось виходить. Може бути і провал, але точно не буде краще, якщо нічого не робити.

За матеріалами статті в Україні молодій.



Вперше партії помаранчевого ідеологічного напрямку сукупно мають більшу електоральну підтримку ніж політичні сили біло-блакитного напрямку

12.07.2011 "Вперше за останній рік партії які належать до помаранчевого ідеологічного напрямку сукупно отримали більшу електоральну підтримку ніж політичні сили що належать до біло-блакитного напрямку",йдеться у повідомленні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС). Сукупна електоральна підтримка партій помаранчевого ідеологічного кластеру збільшилася з 24% у лютому до 27% у червні 2010. У той же час статистично значущої різниці між сукупною підтримкою партій біло-блакитного ідеологічного кластеру у лютому (24%) та у червні (25%) виявлено не було.



Вийшов 23 том журналу "Інформаційні технології і засоби навчання". Зміст та тексти статей у PDF форматі доступні тут: http://journal.iitta.gov.ua/index.php/itlt/issue/current

Презентовано третю версію проекту Концепції стратегії удосконалення системи підготовки державних службовців в Україні

7 липня 2011 року у приміщенні Національної академії державного управління при Президентові України (далі - НАДУ) відбувся круглий стіл "Створення нової системи підготовки державних службовців в Україні: завдання та інструменти" у рамках реалізації проекту Twinning "Підтримка розвитку та удосконалення системи підготовки державних службовців в Україні"
На цій зустрічі було презентовано третю версію проекту Концепції стратегії удосконалення системи підготовки державних службовців в Україні, яка розроблена експертами проекту Twinning за участі представників Адміністрації Президента України, Секретаріату КМУ, Головдержслужби та НАДУ. Розроблений та погоджений варіант проекту концепції має бути результатом імплементації першого компоненту проекту.

Європейська Комісія виділить 47 млн. євро на розвиток вищої освіти

Brussels, 05 July 2011 - Today, the Commission announced it would allocate €47 million to support higher education projects in the European Neighbourhood countries and Russia under the Tempus Programme. The new funding will improve teaching, learning methods and teaching material, as well as boost quality assurance and management of higher education institutions in the partner countries.
Європейська Комісія виділить 47 млн. євро на розвиток вищої освіти у країнах-учасницях Європейської політики сусідства (ЄПС) та Росії у рамках програми Tempus.
 
 
Категорія: Різне | Переглядів: 495 | Додав: Piters | Теги: Україна, НАДУ, Державна служба, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz