Сб, 20.04.2024, 02:23
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2012 » Червень » 29 » Цікаві новини (червень 2012)
13:57
Цікаві новини (червень 2012)
Чиновник купив собі науковий ступінь за бюджетні гроші
Чиновник однієї з райрад Чернівецькій області витратив понад 6 тис. грн. цільового фонду районної ради для оплати освітніх послуг, які сам і отримав
Про це повідомляє портал «Чернівці. Коментарі».

Кібервійни: які країни підготувалися найкраще

У той час як Україна поки навіть не замислюється про відбиття ударів інформаційної зброї, деякі країни на початку 2012 року оголосили про початкову бойову готовність.
«Коментарі» вирішили з’ясувати, які держави найбільше наблизилися до кібервійни. Для зручності подачі інформації світ був розділений на 3 основних регіони: Близький Схід, Європу та Азію/Америку. Виявилося, що в безперечних лідерах поки знаходяться дві абсолютно різні за територією, кількістю населення і впливом на світову економіку держави — США та Ізраїль. І якщо перша бере грошима, то друга — інноваціями.

Пільги для IT-компаний і її працівників
В кінці березня Верховною Радою України були внесені зміни в чинне законодавство України, які повинні позитивно вплинути на розвиток IT-индустрии в Україні найближчими роками. Законодавець шляхом встановлення податкових пільг для IT-компаний і їх працівників намагається сприяти створенню нових IT-компаний, виведення їх діяльності з тіні, офіційному працевлаштуванню працівників в подібних компаніях і легалізації заробітних плат, які сьогодні, в основному, платяться «в
конвертах». Про нововведення, які передбачає законодавство України, ви можете детальніше ознайомитися в статті Spektor law firm.

У Мережу прийде контроль
Незабаром на мережах передачі даних буде встановлено спеціальне обладнання, що контролюватиме всі події УАнету пишуть Коментарі.

Ультрабуки не піддаються ремонту та абгрейду. Internetua.

«Приватбанк» заплатив більше 15 тис. дол. за сигнали про уразливість онлайн-сервісів
За минулий рік «Приватбанк» виплатив більш 15тис. дол. премій користувачам, які повідомили банку про потенційні уязвімостях його електронних платіжних сервісів. Повідомити «Приватбанк» про уразливість його сервісів можна на сайті банку або по електронній пошті. Кожен «сигнал» приймається в роботу протягом тижня. В разі підтвердження, уразливість усувається, а автор сигналу отримує премію (до 1 тис. дол.). Про це «proit» повідомили в прес-службі «Приватбанку».

Дніпропетровщина стане пілотним майданчиком електронного урядування
Технічно, технологічно і кадрово Дніпропетровська область готова стати «пілотним» майданчиком для створення єдиних стандартів у сфері електронного урядування, які потім можуть бути застосовні по всій Україні
Про це заявив Владислав Радиш, директор «Майкрософт Україна» з роботи з державними органами та установами освіти і науки, коментуючи впровадження на Дніпропетровщині програми «Електронний регіон». Детальніше у публікації Коментарів.

12.06.2012 успішно завершено перший етап  інтеграції грід інфраструктур УНГ та EGI через відкриття і реєстрацію в Європі Операційного центру Українського національного грід як складової Європейської грід інфраструктури!
Таким чином, відкритий шлях для усього українського наукового співтовариства, яке тепер може брати участь в Європейських і світових дослідженнях, включаючи проведення експериментів, використання банків даних, моделювання найскладніших процесів і рішення, так званих, великих проблем світової спільноти в тісній співпраці із дослідниками всього світу.
Український національний грід -  це цільовий державний науково-технічний проект (програма)  по створенню і впровадженню Грід технологій на 2009-2013 року, прийнятий Кабінетом Міністрів України в 2009 році.
Метою проекту  є побудова загально - національної грід-інфраструктури та широке впровадження грід-технологій у всі сфери наукової та соціально-економічної діяльності в Україні,  системна підготовка фахівців з грід-технологій.

В Китаї за $74 продають комп'ютер розміром з флешку повідомив Обозреватель. Продається комп'ютер на сайті інтернет-магазина aliexpress.com. Доставка в Україну значиться.

5.06.12 Верховна Рада відмовила громадянам України у можливості електронного звернення до органів державної влади і місцевого самоврядування. За внесення змін не проголосував жоден з присутніх депутатів.
 

Стипендії для здійснення наукових стажувань у Франції для молодих науковців

Посольство Франції в Україні відкрило черговий конкурс стипендій для здійснення короткострокових (1-2 місяці) наукових стажувань у Франції для молодих науковців (віком до 35 років).
Календар подій: Подача документів до 15 липня 2011 р. Рішення щодо надання стипендій буде оголошено після 25 вересня 2012 р. Стажування можливо планувати у період з 1 жовтня до 31 грудня 2012 р. Для з'ясування будь-яких деталей звертайтеся до координатора стипендій - ел. поштою info@cfucus.org або тел. +38 092 504 01 39.
Інформація про цей конкурс та інші програми Посольства Франції в Україні:
- на сайті Посольства Франції в Україні: http://ambafrance-ua.org/Stipendiial-nii-programi#BoursesRech
- на сайті агенції CampusFrance (rubrique: finance your program): http://www.campusfrance.org/fria/bourse/index.html?cid=226#app=24b3&36a3-si=1


 
Категорія: Різне | Переглядів: 516 | Додав: Piters | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Aktiv  
Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства "Новий Громадянин". Рух утворився 29 жовтня 2011 року під час акції "Фільтруємо парламент за 24 години" - рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні. http://chesno.org/

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz