Пт, 29.03.2024, 00:35
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Квітень » 11 » Адвокат: Слідчий не дозволив Кучмі їхати до Москви, посилаючись на керівництво
13:47
Адвокат: Слідчий не дозволив Кучмі їхати до Москви, посилаючись на керівництво
Слідчий Генпрокуратури України скасував раніше дозволену поїздку до Москви другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми через необхідність проведення слідчих дій.

"Завтра на 11:00. Відмовили в поїздці до Москви. Поїздку поставили в залежність від участі у сьогоднішніх діях", - сказав адвокат Кучми Віктор Петруненко сьогодні журналістам. "Ситуація з паном Кисилевичем - сумна, трагічна, тому ми не могли брати участі (у слідчих діях), - додав він.

Тобто, як пояснив адвокат, ті слідчі дії, які слід було виконати у понеділок, 11 квітня, слідчий визнав за необхідне провести у вівторок, і саме тому не дозволив поїздку. "Повідомили в усній формі, що Леонід Данилович не їде", - сказав Петруненко.

При цьому адвокат не міг пояснити, з якою метою слідчий так поспішає з проведенням цих слідчих дій. "Я запитав чому, але конкретики так і не почув", - сказав він.

Також Петруненко припустив, що заборона стосується "виїзду взагалі", а не конкретної дати. Він також не відкидає, що "можливо, слідчі дії і завтра не буде проведено".

"Теоретично слідство могло б дозволити виїзд на 2 дні. За цей час вирішили б питання з участю захисника, і тоді б 14 чи 15 числа можна було б проводити слідчі дії, а так незрозуміла поведінка слідчого. Вони посилаються, пардон за такі подробиці, на думку керівництва. Якого керівництва, ми не знаємо", - пояснив адвокат.

Він також нагадав, що попередня інформація про дозвіл на виїзд надійшла йому в суботу. Крім того, Петруненко не зміг уточнити, коли саме в справу буде введено ще одного адвоката. "Вивчається питання", - сказав він.

Як повідомлялося, сам Кучма, коментуючи раптову відмову слідчого ГПУ відпустити екс-президента на два дні до Москви, заявив: "Намагаються допекти мене, як кажуть, до живого або до чого-небудь більшого. Зрозуміти, чого хоче Генпрокуратура або слідчі органи - або істину або щось інше - сьогодні я не можу".

Раніше адвокат Кучми повідомив, що ГПУ дала дозвіл на відвідування екс-президентом Москви. Крім того, сьогодні перед візитом до Генпрокуратури Кучма заявив про намір провести в Росії два дні.

Між тим, вранці стало відомо, що сьогодні вночі помер один з адвокатів Леоніда Кучми Михайло Кисилевич. Попередня причина смерті - інфаркт. За словами ще одного адвоката Кучми Петруненка, Киселевич погано почувався останнім часом і дуже переживав у зв'язку із захистом Кучми, зокрема, його турбували "непрості відносини зі слідчим". Кучма висловив співчуття у зв’язку зі смертю Кисилевича, а також зазначив, що частково провину за смерть його адвоката повинні взяти на себе люди, причетні до справи, порушеної проти нього. Кучма сподівається протягом декількох днів знайти нового адвоката.

***

Кримінальну справу стосовно Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Кучма перебуває на підписці про невиїзд. З сайту ua.korrespondent.net

Категорія: Політика | Переглядів: 446 | Додав: gazband | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Vasyl  
Я згоден. цікава тема

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz