Пт, 26.04.2024, 23:10
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2009 » Грудень » 10 » Захист прав людини має стати головним пріоритетом для держави - Володимир Литвин
12:03
Захист прав людини має стати головним пріоритетом для держави - Володимир Литвин
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що в Україні повинна працювати така система державної влади, в центрі якої має стояти людина. «Потрібно припинити розмови про будівництво держави і почати робити все для того, щоб кожній людині було приділено увагу», - сказав В.Литвин, відповідаючи на запитання журналістів щодо ситуації в Україні із дотриманням прав людини під час відвідування українсько-бельгійського підприємства «Ватра-Шредер» (м.Тернопіль) у четвер.

«На сьогодні проблема полягає в тому, що влада абсолютно байдужа до людей, влада повністю замкнулась на собі, і її треба радикально змінювати», - підкреслив керівник парламенту. В.Литвин наголосив на необхідності звернути увагу на захист громадян від свавілля державних чиновників, яке, наприклад, проявляється в тому, що «людей змушують платити «непідйомні» комунальні тарифи, фактично позбавляють можливості займатися виробництвом власної продукції, змушуючи до споживання імпортної, яка в багатьох випадках сумнівної якості».

На запитання журналістів щодо пріоритетних напрямків захисту прав людини з боку держави, В.Литвин зазначив: «Найважливіше - це право на роботу і достойна винагорода за неї, право на забезпечену старість, а відтак, - достойну пенсію». Крім того, на думку Голови Верховної Ради, до цього списку потрібно віднести медичне забезпечення та освіту - все те, що складає основу життя людини в цивілізованій країні.

Керівник парламенту вважає, що для забезпечення прав людини вкрай необхідно підвищити відповідальність судової системи за прийняті рішення. «Оскільки суддя здійснює судочинство іменем України, виступаючи представником Держави, всі прорахунки та судові помилки, всі фінансові витрати лягають тягарем на державу, а не на конкретного суддю», - сказав він.

Тому, вважає Голова Верховної Ради України, відповідальність за завдану матеріальну шкоду необхідно перенести на тих, хто безпосередньо винен та виносить неправомірні рішення. «Тоді буде менше судових помилок, більш справедливе судочинство», - наголосив В.Литвин.

«Я переконаний, що нам потрібно в цьому плані відкорегувати українське законодавство, бо судові помилки надто дорого обходяться державі, а головне, - людині, яка була незаконно засуджена, і будь-яка сума не зможе компенсувати ці втрати», - заявив Голова Верховної Ради України.

Категорія: Політика | Переглядів: 545 | Додав: Umnichka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz