Пт, 26.04.2024, 18:41
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Травень » 10 » У Львові в сутичках постраждали регіонали, журналісти і перехожі
01:28
У Львові в сутичках постраждали регіонали, журналісти і перехожі
9 травня у Львові під час заходів до Дня перемоги постраждали члени міської організації Партії регіонів, а також журналісти і звичайні перехожі, заявила політсила.
Як йдеться у заяві Львівської міської організації Партії регіонів, "напад на членів Львівської міської організації Партії регіонів було скоєно під час ходьби від Пагорбу Слави до Марсового поля на перехресті вулиць Пасічна - Личаківська. Колона з близько тисячі людей під прапорами і з наплічними пов'язками ВО Свобода, яка стояла біля церкви на вул. Личаківській, побачивши декілька десятків членів ЛМО Партії регіонів, які мали на грудях Георгіївські стрічки, почала провокувати останніх, забороняючи їм пройти на Марсове поле. Коли члени Партії регіонів намагалися заспокоїти опонентів, прихильники ВО Свобода почали штовхатися, зриваючи Георгіївські стрічки і завдаючи при цьому тілесних ушкоджень", - повідомляють регіонали.

Представники політсили у Львові повідомляють також, що невідомі з масками та марлевими пов'язками на обличчях почали бризкати в обличчя членам Партії регіонів сльозоточивим газом і закидати їх димовими шашками.

"У результаті цих дій постраждали не тільки регіонали, а й журналісти, які проходили неподалік. Зокрема, фотограф Павло Паламарчук та журналіст Українських новин Василь Трухан. У результаті інциденту тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали двоє членів Партії регіонів, які наразі отримують медичну допомогу. Крім цього, під час сутички від ультраправих сил постраждали і звичайні перехожі", - заявляють львівські регіонали.

Нагадаємо, сьогодні у Львові були затримані п'ятеро активістів і прихильників парторганізації ВО Свобода.

Крім того, до лікарні потрапили двоє членів ВО Свобода. Одному, 1983 р.н., прострелили ногу, другому, 1988 р.н., міліцейської кийком розбили голову, у нього діагностували струс мозку. Про це повідомив голова фракції ВО Свобода у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

Також, за даними ЗМІ, під час сутичок в районі пагорба Слави та Марсового поля між представниками патріотичних сил та особами, які святкували День перемоги - представниками партій КПУ, Родина, Русское единство і ветеранами, постраждав сам Кошулинський та двоє журналістів центральних ЗМІ, але вони по медичну допомогу не зверталися.

Під час згаданих заходів у Львові постраждав також голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, який повідомив агентству УНІАН, що приїхав на святкування Дня Львова, і коли побачив те, що відбувається біля пагорба Слави, намагався захистити людей, яких били. Зі слів чиновника, йому розірвали куртку і, незважаючи на те, що поруч були депутати Львівської обласної ради, їх не пропустили до пагорба Слави, застосовуючи силу до людей, що стояли за кордонами міліції, поза пагорба Слави.

http://ua.korrespondent.net/ukraine/1215076-pr-u-lvovi-v-sutichkah-postrazhdali-regionali-zhurnalisti-i-perehozhi

Категорія: Політика | Переглядів: 372 | Додав: PopovVL | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 equl  
Події у Львові ще раз підтверджують, що українське суспільство ще тільки на етапі формування "громадянського суспільства". Неможливо таким чином вирішувати протиріччя у поглядах. Дана ситуація є тільки "політичним PR-ом". Шкода. Та це сьогоднішня реальність побудови майбутньої української держави.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz