Чт, 18.04.2024, 05:22
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Держава » Культура, історія ... » Що робити? (Щоб бути щасливим ...)
Що робити?
PitersДата: Пт, 09.09.2011, 13:04 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 91
Репутація: 8
Статус: Offline
«Минуле забуте, майбутнє закрите, сьогодення дароване», так говорив мудрий вчитель кунг-фу Угвей, герой мультфільму «Кунг-фу панда». Сьогодні той єдиний день, коли ми в змозі щось змінити. Тому що завтра не настане ніколи.
 
PitersДата: Пт, 09.09.2011, 13:12 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 91
Репутація: 8
Статус: Offline
Наука пояснює світ, а дійти з ним згоди може допомогти лише мистецтво. Станіслав Лем. Кіберіада.
 
PitersДата: Пт, 09.09.2011, 13:21 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 91
Репутація: 8
Статус: Offline
Самоприниження і приниження тих, що оточують нікому не приносить користі. І саме так виглядає самопожертвування для оточуючих: як самоприниження. У книзі Ейн Ренд «Атлант розпрямив плечі» одного з головних персонажів запитують: «Який тип людей самий порочний?». Його відповідь, можливо, здивує багатьох, тому що він не мав на увазі вбивцю, насильника або ще якого-небудь маніяка. Його відповідь звучала так: «Людина без мети».
Одного дня Ренд давала інтерв'ю журналу Playboy, і стаття вийшла дуже цікавою. Коли її запитали, чому вона вибрала саме згадану характеристику з безлічі інших можливих, вона відповіла: «Тому що саме цей дефект людської особи лежить в основі і є причиною всіх тих злочинів, які ви згадали в своєму питанні. Садизм, диктатура і будь-яка інша форма зла — це наслідки втечі людини від реальності і його нездатності думати. Людина без мети — це людина, яка знаходиться у владі випадкових відчуттів і витребеньок і здатна на будь-яке зло, томущо абсолютно не контролює власне життя. Аби контролювати своє життя, необхідно мати мету — конструктивну ціль»*.
* Джерело: www.ellensplace.net/ar_pboy.html — із книги Рэнди ГЕЙДЖ Почему вы ГЛУПЫ, БОЛЬНЫ и БЕДНЫ...И как стать УМНЫМ, ЗДОРОВЫМ, БОГАТЫМ. Randy Gage. Why You're DUMB, SICK & BROKE... And How to Get SMART, HEALTHY & RICH!
 
PitersДата: Пт, 09.09.2011, 13:27 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 91
Репутація: 8
Статус: Offline
Коли ваше власне щастя є для вас високою етичною метою, у вас є конструктивна — і етична — причина для існування. І ось що важливо: якби кожен мав цю мету, в світі жилося б набагато краще! Замість безглуздя, збоченості і взаємозалежності ми б мали здорові, функціональні відношення, засновані на обміні цінностями, ніхто нікого не просив би жертвувати собою ради когось ще — саме так створюються і існують здорові стосунки.
Ще одна важлива фундаментальна цінність — це життя відповідно до здорового глузду, що має на увазі аналіз будь-якого життєвого явища з точки зору того, чи служить воно вашій вищій етичній меті, яка є заставою вашого щастя.
Із книги Рэнди ГЕЙДЖ Почему вы ГЛУПЫ, БОЛЬНЫ и БЕДНЫ...И как стать УМНЫМ, ЗДОРОВЫМ, БОГАТЫМ. Randy Gage. Why You're DUMB, SICK & BROKE... And How to Get SMART, HEALTHY & RICH!
 
PitersДата: Пт, 09.09.2011, 13:44 | Повідомлення # 5
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 91
Репутація: 8
Статус: Offline
Тут ми стикаємося з питанням, яке виникає у багатьох, а саме: як бути з коханням і особистими стосунками?
Любов — це вираження вашої самоповаги, а також ваших якнайглибших цінностей. Ви закохуєтеся в когось, хто розділяє ці ваші цінності, і якщо ви насправді когось любите, це означає, що він приносить щастя у ваше життя. Іншими словами, ви любите людей з чисто особистих егоїстичних причин! Якби ви любили не з цієї причини, все це не мало б жодного сенсу; якби ви закохувалися безкорисливо, це б означало, що ви не отримаєте від кохання жодної радості і особистого задоволення, тобто що ви вступите у відносини з людиною просто з жалості до нього. Це не кохання. Це просто божевілля. Randy Gage. Why You're DUMB, SICK & BROKE... And How to Get SMART, HEALTHY & RICH!
 
Форум » Держава » Культура, історія ... » Що робити? (Щоб бути щасливим ...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz