Сб, 20.04.2024, 07:09
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Квітень » 29 » Львівська облрада всупереч рішенню Ради вимагає не вивішувати 9 травня червоні прапори
23:23
Львівська облрада всупереч рішенню Ради вимагає не вивішувати 9 травня червоні прапори
Львівська обласна рада на позачерговому засіданні прийняла рішення Про неприпустимість використання радянської окупаційної символіки під час проведення Днів пам’яті жертв Другої світової війни, яким рекомендує органам місцевого самоврядування і державної влади, а також установам і організаціям не використовувати копії прапора Перемоги або будь-яку іншу радянсько-комуністичну символіку.
За таке рішення проголосували 88 депутатів зі 116. Таку рекомендацію обласна рада обґрунтовує тим, що вказана символіка є "наругою над пам’яттю жертв московсько-більшовицького і німецько-фашистського режимів".

Крім того, депутати облради звернулися до Президента України Віктора Януковича з вимогою заветувати прийняті парламентом зміни до закону України Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні, згідно з яким 9 травня разом з державним прапором України слід вивішувати копії прапора Перемоги.

У зверненні Львівська облрада висловлює своє обурення з приводу прийняття змін до вказаного закону. "Червоні прапори нерозривно пов’язані з масовим насильством, державним терором і комуністичним геноцидом. Піднімати такі прапори - означає схвалювати злочини проти людяності, солідаризуватися з масовими вбивцями, виправдовувати геноцид. Піднімати червоні прапори - означає зухвало глумиться над пам’яттю мільйонів людей, замучених більшовицькими катами, вивезених, розстріляних, закатованих голодом або кинутих у концтабори", - йдеться у зверненні.

Депутати Львівської облради вважають, що ухваливши такий закон, Верховна Рада протиставила себе не лише українській нації, але і світовій спільноті. "Після цього рішення кров жертв Биківні, Дем’янова Лазу, Салині і Катині - і на руках народних депутатів України. Цим блюзнірським рішенням народні обранці розстріляли мертвих співвітчизників ще раз", - підкреслюється в документі.

Також у зверненні наголошується, що ухвалений закон суперечить Конституції України і закону про місцеве самоврядування.

Крім того, депутати у своєму рішенні рекомендують Львівській обласній державній адміністрації провести 8-9 травня на території області у рамках Днів пам’яті жертв Другої світової війни поминальні і скорботні заходи для вшанування пам’яті усіх українців, що стали жертвами німецько-фашистського і радянсько-комуністичного режимів, а також провести заходи для повного і об’єктивного висвітлення історії збройного національно-визвольного руху українців у 40-50-х роках минулого століття.

Як повідомлялося, 21 квітня Верховна Рада врегулювала питання використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня. Згідно з законом, червоний прапор може підніматися на флагштоках поруч з державним прапором України.
За матерiалами: Інтерфакс-Україна
http://ua.korrespondent.net/ukraine/1212430-lvivska-oblrada-vsuperech-rishennyu-radi-vimagae-ne-vivishuvati-9-travnya-chervoni-prapori

Категорія: Політика | Переглядів: 494 | Додав: PopovVL | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz