Пт, 29.03.2024, 04:09
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2010 » Грудень » 19 » Зіновій Митник прочитав лекцію в Національній академії державного управління при Президентові України
13:06
Зіновій Митник прочитав лекцію в Національній академії державного управління при Президентові України
Очільник МОЗу виступив перед присутніми головами районних адміністрацій з доповіддю на тему "Стратегічні напрямки та регіональні особливості розвитку системи охорони здоров'я в Україні".
"Для мене є великою честю зустрічатися з людьми, які представляють керівний апарат державних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в усіх регіонах України. Наша зустріч проходить у час активної роботи Уряду, що здійснюється як у центрі, так і в усіх регіонах з метою реального поліпшення життя народу, у якому вагоме місце займає медичне обслуговування. У цьому залі зібрались люди, для яких медицина - це не просто візит до лікаря, а які у тій чи іншій мірі беруть участь у формуванні та реалізації державної політики, а отже впливають на розвиток галузі, хоча б у своєму регіоні", - зазначив керівник Міністерства охорони здоров'я.

Система охорони здоров'я в Україні - це комплексна галузь, і повинна ґрунтуватися на принципах ефективної взаємодії усіх гілок влади, підкреслив Зіновій Митник, додавши, що фактично галузь охорони здоров'я на усіх її рівнях, насамперед первинному та вторинному, уже тривалий час не здатна задовольнити потреби населення у медичній допомозі, забезпечити доступність, якість та своєчасність медичних послуг, а це значить, що держава не забезпечує проголошені Конституцією України принципи рівного безкоштовного доступу населення до якісних медичних послуг.

Міністр на лекції назвав одну із основних проблем, яка стоїть перед Україною. За словами Зіновія Митника це кількість працездатного населення, яка у найближчі роки суттєво скоротиться: "І це одна з найсерйозніших проблем, адже в державі показник очікуваної тривалості життя на 10-12 років нижчий, порівняно з Європою та УРСР 60-х років, головним чином через надвисоку смертність чоловіків віком від 25 до 65 років".

За словами Міністра, погіршення стану здоров'я населення призводить до об'єктивного зростання потреб у медичній допомозі, які нинішня система охорони здоров'я задовольнити не в змозі.

"Виходячи з першочергових завдань Кабінету Міністрів України, діяльність системи охорони здоров'я у 2010 році комплексно спрямована на покращення медичного обслуговування і, як подальший наслідок, - збільшення тривалості життя громадян України та якнайшвидше суттєве покращення показників , які характеризують та впливають на демографічну ситуацію - народжуваність, здоров'я новонароджених дітей, безпечність пологів, материнська та малюкова смертність та безперечно - здоров'я дитячого населення країни", - підкреслив Зіновій Митник.

Прес-служба МОЗ України

Категорія: Здоров’я | Переглядів: 425 | Додав: Лена | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Ліка  
Подібні зустрічі мають велику цінність, адже дають змогу з перших вуст чути про проблеми та шляхи вирішення.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz