Пт, 29.03.2024, 07:08
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Квітень » 8 » Завтра держапарат США може припинити роботу
21:34
Завтра держапарат США може припинити роботу
Завтра, 9 квітня, сотні тисяч американських чиновників можуть відправитися у змушену відпустку, якщо до опівночі демократи і республіканці не домовляться у Конгресі про фінансування роботи держапарату наступного року.

Як повідомляє CNN, відсутність домовленості загрожує тим, що на роботу не вийдуть близько 800 тисяч американських держслужбовців. Функціонувати у країні будуть лише структури, що відповідають за національну безпеку, і екстрені служби.

Законопроект про фінансування роботи держапарату США Конгрес не може прийняти вже кілька місяців. Перешкоджають цьому республіканці, які після проміжних виборів минулого року мають більшість у палаті представників. Вони вимагають від адміністрації президента США Барака Обами зниження держвитрат вже у поточному фінансовому році.

За даними Бі-бі-сі, після тривалих переговорів демократи і республіканці погодилися з урізанням витрат на $38 млрд. і єдиним спірним питанням залишається федеральне фінансування абортів. "Єдиною проблемою, що залишилася, є жіноче здоров’я", - повідомив лідер демократів Гаррі Рід.

За минулі два дні Обама провів чотири зустрічі з представниками двох партій: главою демократичної більшості у сенаті Гаррі Рідом і спікером палати представників Джоном Бонером. Жодна з цих зустрічей не завершилася успіхом. Виступаючи перед журналістами у четвер ввечері, Обама визнав, що механізми зупинки роботи держслужбовців вже запущені, але заявив, що доручив партійним лідерам і їхнім помічникам до ранку п’ятниці знайти компроміс.

"Я не дивлюся на результати нашої роботи з оптимізмом, але сьогодні ми значно просунулися (до досягнення компромісу) у порівнянні з тим, що було вчора. І тепер співробітники (апаратів Ріда і Бонера) повинні працювати всю ніч, цілодобово, аби досягти компромісу. Це важливо для нас усіх... Ось чому я чекаю добрих результатів і підписання договору (між партіями по держвитратах) до ранку п’ятниці", - сказав Обама після зустрічі з парламентарями.

Президент особисто вийшов до преси після півторагодинних переговорів, пояснивши це важливістю питання, що вирішується. За його словами, адміністрація давить на обидві партії і буквально змушує їх до того, аби питання було вирішене до завершення терміну дії попереднього закону про тимчасове фінансування.

Зазначимо, що у разі якщо закон так і не буде ухвалений і підписаний Обамою до кінця доби, припинять роботу урядові сайти, закриються популярні серед туристів національні парки, а американські військові припинять отримувати зарплату, хоч і продовжать нести службу.

Востаннє подібне припинення функціонування держапарату США відбувалося у 1995 році. Держслужбовці не працювали впродовж 20 днів через нездатність адміністрації Біла Клінтона домовитися з республіканцями. Політична криза відобразилася на економіці країни, зростання якої тоді сповільнилося на 1% протягом кварталу.
За матерiалами:
РИА Новости,
Бі-бі-сі

Категорія: Зарубіжні новини | Переглядів: 477 | Додав: Leo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Leonidovna  
Якщо вже в США політична криза, то що говорити про нас?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz