Вт, 16.04.2024, 18:26
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Квітень » 9 » Влада проти клану Черновецьких
14:18
Влада проти клану Черновецьких
Голова Київської державної адміністрації Олександр Попов заявляє про готовність взяти участь у виборах мера Києва, запевняючи, що він і його команда намагатимуться забезпечити інтенсивний розвиток столиці.

Втім напередодні Верховна Рада відмовилася призначати позачергові вибори мера Києва. А голова фракції Партії регіонів – соратник по партії Попова – Олександр Єфремов заявив про необхідність проведення одночасних виборів парламенту і мера столиці.

"Логічніше було б не витрачати гроші на виборчу кампанію, а вирішити проблеми столиці, а вибори провести в ті ж терміни, як і вибори до парламенту", - каже Олександр Єфремов.

З 2007 по 2010 роки громада Києва втратила три з половиною тисяч гектарів землі, вартість якої складає від 60 до 70 мільярдів гривень
Олександр Попов
Між тим загострюється боротьба між центральною владою і кланом Черновецьких.

Голова київської адміністрації Олександр Попов твердить, що всі оприлюднені ним дані про незаконне відчуження активів в Києві документально обґрунтовані. За його словами, до кожної оприлюдненої цифри він може докласти номери конкретних рішень Київради.

За даними Попова, з 2007 по 2010 роки громада Києва втратила три з половиною тисячі гектарів землі, вартість якої складає від 60 до 70 мільярдів гривень.

Пан Попов вважає, що деякі керівники Київради і міської адміністрації не мають права обіймати посади і повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Київміськбуд - фігурант

Говорити про ув’язнення Леоніда Черновецького можна буде після того, як до кримінальної відповідальності будуть притягнуті хтось з його заступників
Володимир Сівкович
Напередодні співробітники Управління з боротьби з організованою злочинністю за дорученням Генпрокуратури затримали голову фракції Блоку Черновецького Дениса Комарницького. Однією з причин затримання, за словами представників Київради, було незаконне відчуження комунального пакету Київміськбуду – однієї з найбагатших будівельних організацій столиці.

За словами Генпрокуратури, звинувачення Комарницькому будуть пред’явлені у понеділок.

Сам Комарницький каже про недоцільність повернення відчуженого майна у власність міста.

В уряді твердять, що наступні в черзі щодо порушення кримінальних справ – сам мер Леонід Черновецький і його зять В’ячеслав Супруненко, депутат міськради, якого вважають головним контролером щодо землевідведень в місті. Багато місяців він з дружиною перебуває за кордоном.

За словами експертів, причиною таких дій є загострення взаємин між центральною владою і кланом Черновецьких, зокрема, небажання Супруненка віддавати "по-доброму" підприємства, які раніше були виведені ним із власності Києва. А це акції провідних підприємств водоканалу, газопостачання, будівництва.

На думку експертів, провладні політики самі вже давно мають намір перебрати контроль над цією власністю.

Тим часом заступник Секретаря РНБО Володимир Сівкович вважає, що говорити про притягнення до кримінальної відповідальності Леоніда Черновецького можна буде лише після того, як "посадять" когось із його заступників, або Супруненка, посилаючись на те, що вся піраміда була вибудована так, що нижні ланки не вели до верхівки.

Категорія: Політика | Переглядів: 530 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz