Чт, 28.03.2024, 18:23
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Квітень » 29 » Україна почала розробку нового ракетного комплексу
23:42
Україна почала розробку нового ракетного комплексу
Україна збирається змінити старі, ще радянські, ракетні комплекси і прийняти на озброєння сучасні ракети малого радіусу дії, повідомляє газета Сегодня. Про це заявив президент країни Віктор Янукович під час візиту на харківські військові заводи на початку квітня. Але проектувати нові ракети для наших збройних сил будуть у Дніпропетровську, в КБ Південне. Нагадаємо, фахівці цього конструкторського бюро ще в радянські часи стали авторами 12 з 20 радянських ракетних розробок.

Конструктори Південного тут же взялися за держзамовлення - як розповіло джерело в бюро, днями КБ вже захистило ескізи проекту. З розвалом Союзу Південне майже не працювало на оборонку, а зосередилося лише на мирних космічних проектах. "Розробка нового ракетного комплексу на підприємстві йде вже повним ходом", - поділився з виданням генконструктор КБ Олександр Дегтярьов.

Поки дніпропетровські ракетобудівники не розкривають всіх деталей проекту. "Мова йде про розробку за дорученням президента і уряду нового ракетного комплексу Сапсан для Міноборони, решта - без коментарів", - повідомив газеті заступник директора КБ, старший науковий співробітник Юрій Мошненко.

Міноборони ракети нового покоління чекає з нетерпінням. "Багатофункціональний комплекс Сапсан повинен стати справжнім проривом для наших військ, якщо, звичайно, буде прийнятий на озброєння. Нинішні ракетні сили - спадщина СРСР, вони не відповідають сучасним вимогам. Ми очікуємо, що до літа уряд прийме спеціальну держпрограму щодо Сапсана. Проектувати його будуть в Дніпропетровську, а до спорудження приступлять, швидше за все, всі оборонні підприємства країни. Це буде українська національна розробка. Щодо технічних характеристик Сапсана поки нічого не можу сказати, оскільки проект на стадії розробки", - розповів Сегодня заступник начальника прес-служби Міноборони Костянтин Садилов.

На умовах анонімності один із співробітників КБ Південне повідав, що дальність польоту ракети цього комплексу - 280 км, а точність попадання буде вимірюватися всього лише кількома метрами.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони прийняло на озброєння протитанковий ракетний комплекс Стугна-П, програмно-технічні комплекси засобів зв'язку стаціонарних телекомунікаційних вузлів і термінали відео-конференц-зв'язку автоматизованої системи управління повсякденною діяльністю Збройних сил.

Комплекс Стугна-П розроблений державним підприємством Державне Київське конструкторське бюро Луч на замовлення міністерства.

За матерiалами: Сегодня

Категорія: Україна | Переглядів: 504 | Додав: Leonidovna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz