Чт, 28.03.2024, 10:51
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Квітень » 8 » Різкий зріст кількості "терористів" на Донеччині
11:03
Різкий зріст кількості "терористів" на Донеччині
На Донеччині різко зросла кількість «терористів»
У Донецькій області за січень-березень до міліції надійшло 13 неправдивих повідомлень про замінування об'єктів, що майже втричі більше, ніж за весь минулий 2010 рік.
Про це повідомив вчора на прес-конференції начальник Головного управління МВС України в Донецькій області Микола Куп’янський.

Таке значне збільшення неправдивих телефонних повідомлень, на його думку, було спровоковане тими вибухами, які сталися у місті Макіївка 20 січня нинішнього року.

«Вважаю, що саме цей факт – вибух у місті Макіївка – спровокував і низку анонімних дзвінків, які надійшли до міліції на території усієї Донецької області. Подивіться самі: якщо за весь минулий рік було зареєстровано 5 таких телефонних дзвінків, то вже за перший квартал цього року нам надійшло 13 таких анонімних повідомлень», - заявивКуп’янський.

При цьому він відзначив, що «70% усіх анонімних повідомлень, що надійшли до органів внутрішніх справ, розкриті, три кримінальні справи вже передано до суду».

Куп’янський підкреслив, що через кожний з цих злочинних випадків від виконання своїх безпосередніх обов'язків відволікаються не лише правоохоронні органи, а й лікарі, фахівці МНС.

Нагадаємо, вранці 20 січня у Макіївці сталися два вибухи - біля торгового центру і біля центрального входу в адміністративну будівлю держпідприємства "Макіїввугілля". У результаті обох вибухів ніхто не постраждав.

Неподалік від одного з місць вибуху було знайдено конверт, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей «від людей, які відомі у Макіївці» (за даними ЗМІ, організатори вибухів вимагали 4 млн євро). У листі також було вказано механізм і порядок передачі грошей. Також невідомі погрожували, що у разі невиконання вимог у різних місцях Макіївки буде скоєно ще 5 вибухів.Однак за грошима невідомі так і не прийшли.

За фактами вибухів у Макіївці Управління СБУ в Донецькій області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт), і було затримано двох осіб.

7 квітняСБУ повідомила прозавершення розслідування кримінальної справи за фактом вибухів у Макіївці і направила матеріали справи до прокуратури Донецької області для затвердження обвинувального висновку з метою подальшої передачі в суд.

У ході розслідування пред'явлене звинувачення двом жителям Донецької області, які завершили ознайомлення з матеріалами справи.Матері затриманих стверджують, що хлопців звинувачують у тому, чого вони не скоювали. Більше того, вони завляють про погрози і підробку документів з боку правоохоронців

По справи про вибухи у Макіївці 20 січня в управлінні СБУ в Донецькій області допитали близько 7000 осіб.

Категорія: Різне | Переглядів: 417 | Додав: алла1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz