Сб, 20.04.2024, 09:17
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2010 » Листопад » 25 » Остаточну редакцію проекту Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" буде розглянуто на засіданні Урядового Комітету
16:01
Остаточну редакцію проекту Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" буде розглянуто на засіданні Урядового Комітету
На виконання доручення Прем’єр міністра України М.Я. Азарова за результатами наради від 22.11 2010 року 24 листопада Міністром регіонального розвитку та будівництва України Володимиром Яцубою внесено до Кабінету Міністрів України проект закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Сьогодні, 25 листопада 2010 року відбудеться засідання урядового Комітету від головуванням Віце-прем’єр міністра С.Л.Тігіпка. Головна тема засідання-розгляд остаточної редакції Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Робота по удосконаленню проекту закону велась на спільних засіданнях керівництва, фахівців Мінрегіонбуду та робочої групи Кабінету Міністрів на чолі з Віце-прем’єром С.Л. Тігіпком. Протягом останніх двох днів були враховані майже всі зауваження, запропоновані під час наради у Прем’єр-міністра М.Я. Азарова як забудовників, так і громадських будівельних організацій.

Слід відзначити, що раніше обговорення проекту закону України під робочою назвою «Про удосконалення дозвільної системи у будівництві» велось представниками Мінрегіонбуду спільно з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва. Крім того, згаданий проект був розглянутий ще наприкінці жовтня 2010 року на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Віктора Тихонова.

Проектом передбачається удосконалення дозвільної системи у будівництві шляхом зменшення кількості дозвільних і погоджувальних процедур, скорочення часу їх проходження та переліку необхідних документів, запровадження принципів мовчазної згоди, єдиного вікна та організаційної єдності, що дозволить адаптувати регуляторну політику України до європейських стандартів, забезпечити сприятливі умови для ведення бізнесу, розвитку будівельної та суміжних галузей.

За результатом проведеної роботи щодо спрощення дозвільних процедур у будівництві термін їх проходження буде скорочено до 60 днів замість 416, та замість 93 кроків інвестора в питаннях дозвільних процедур залишається – 23, з яких тільки 9 відносяться до компетенції інвестора. Також зроблені конкретні кроки щодо розв’язання проблем індивідуальних забудовників.

Зокрема будинки загальною площею до 500 кв. метрів можуть будуватися без проектно-кошторисної документації, на основі будівельного паспорту. Для їх будівництва не потрібно проведення ні державної експертизи, ні отримання дозволу на виконання будівельних робіт інспекції архітектурно-будівельного контролю, замість цього започатковується декларативний принцип.

В державі прийнятий тимчасовий порядок прийняття індивідуальних житлових будинків в експлуатацію. Завдяки тільки цьому за останні півроку прийнято в експлуатацію 1,6 млн. кв.м., 24 тисячі родин отримали можливість розпорядитись своєю власністю.

При цьому розширено перелік об’єктів, проведення експертизи проектів яких не є обов’язковим, так само як і отримання дозволу на виконання будівельних робіт. Сюди віднесено об’єкти малого, середнього бізнесу та приватний сектор. Однак це не розповсюджується на потенційно небезпечні для суспільства об’єкти та об’єкти з масовим перебуванням людей.

Категорія: Економіка | Переглядів: 530 | Додав: vodoley-m | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz