Пт, 29.03.2024, 09:08
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2009 » Грудень » 10 » Міжнародний день боротьби з корупцією
23:18
Міжнародний день боротьби з корупцією
Сьогодні з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією Генеральний секретар ООН Пан Гі-мун закликав світову спільноту зробити все можливо задля боротьби з корупцією та поваги принципів добросовісності та справедливості.
Світ сьогодні коливає глобальна фінансова криза, викликана частково жадібністю та корупцією. Довіра до фінансовою системи підірвана. Добросовісність багатьох банків поставлена під сумнів. Багато людей втратили свої збереження, котрі вони накопичували протягом всього свого життя. 

І без того складна ситуація усугубляється ще однією «тихою» фінансовою кризою, що вразила найбідніші верстви населення і не притягує так багато уваги. В країнах, що розвиваються щорічно розкрадаються або розтрачаються – в результаті хабарництва та інших зловживань – мільярди доларів, котрі надзвичайно необхідні цим країнам для фінансування охорони здоров'я, шкільної освіти, постачання населення питною водою та інфраструктури. З цієї причини їм важче надавати населенню базові послуги і досягти цілей розвитку тисячоліття. Це також позбавляє людей можливості втілити свої основоположні права людини. 

Організація Об’єднаних Націй намагається викорінити це явище. В Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції, що вступила в силу в грудні 2005 року, передбачені дієві міри з підпорядкування етичним нормам та боротьби з корупцією, як в державному, так і в приватному секторах. Потрібно обов’язково забезпечити дієздатність Конвенції та зробити її загальною імперативною нормою. Я розраховую на створення ефективного механізму з контролю над втіленням Конвенції, котрий, як очікується, буде затверджений на наступній Конференції держав-членів.

Всесвітня фінансова криза висвітлює також необхідність посилення врегулювання. За умовами Конвенції, положення про банківську таємницю більше не становитиме перешкоду для стягнення викрадених активів. В контексті реалізації Ініціативи по поверненню викрадених активів Всесвітній банк та Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності активно допомагають державам повернути свої кошти.

Активніше протистояти корупції та не допускати порушення етичних норм повинні не лише уряди та фінансові установи. Корупція стосується кожного з нас. Вона послаблює демократичні інститути, підриває принцип верховенства закону та дає терористам можливість фінансувати свою злочинну діяльність. Відзначаючи сьогодні день боротьби з корупцією, давайте зробимо все від нас залежне заради поваги принципу добросовісності, забезпечення гри за правилами та мобілізації сил на боротьбу з цією глобальною загрозою. Як говорить лозунг кампанії по боротьбі з корупцією « Все залежить від вашого «ні»».

http://www.un.org.ua/ua/news/
Категорія: Політика | Переглядів: 524 | Додав: Piters | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Botsman  
Повність погоджуюсь з Тата.
Хочеться побачити новий закон про корупцію в дії. Враховуючи наш менталітет і наше виховання ми ніколи не поліпшимо ситуацію з корупцією в Україні доки не будуть застосовані дуже жорсткі форми покарання (перш за все кримінальна відповідальність).

1 Тата  
Цілеспрямована робота з викриття корупційних правопорушень в Україні занадто часто підміняється складанням значної кількості протоколів щодо рядових посадових осіб – державних службовців 6-7 категорій, які вчинили малозначні проступки, що лише формально підпадають під ознаки корупційних діянь і не є суспільно небезпечними, при цьому ігнорується “елітарна корупція” (корупція високих посадовців). З урахуванням того, що на сьогодні однією з причин поширення корупції в державі є толерантне ставлення громадян до цього ганебного явища, одним з важливих механізмів запобігання корупції, що знайшов своє місце в Законі України «Про засади запобігання та протидії корупції», є залучення громадськості до участі у запобіганні та протидії корупції та інформування населення щодо результатів реалізації державної антикорупційної політики.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz