Чт, 28.03.2024, 23:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2010 » Квітень » 13 » Маєш предмет розкоші - плати!
14:17
Маєш предмет розкоші - плати!
Опозиційний уряд пропонує запровадити податок на предмети розкоші. Відповідний законопроект поданий на розгляд Верховної Ради народним депутатом (фракція БЮТ), міністром праці і соціальної політики опозиційного уряду Андрієм Павловським.
Зокрема, документ пропонує запровадити податок на такі види майна, як нерухоме майно, віднесене до житлового фонду, літаки і вертольоти, яхти та інші плавучі засоби для дозвілля, а також підвищити податок з власників автомобілів з великим об'ємом двигуна.
Законопроект планує ставки податку на нерухоме майно, віднесене до житлового фонду, встановити у відсотках від прожиткового мінімуму, встановленого на початок року за один квадратний метр сукупного розміру майна оподаткування. "Таким чином, ставки податку будуть захищені від дії економічних чинників і повністю залежатимуть від рівня доходів громадян", — ідеться в пояснювальній записці до документа.
Законопроект передбачає стягування податку від загального сукупного розміру нерухомого майна, віднесеного до житлового фонду, що становитиме більше 100 квадратних метрів, — для юридичних осіб і більше 300 квадратних метрів - для фізичних осіб. "Тобто велика частина громадян, які сьогодні є власниками житла та іншого нерухомого майна в загальному розмірі до 300 кв.м, податок платити не буде", — пояснює Андрій Павловський.
Що стосується податку на вертольоти і літаки, то автор законопроекту пропонує встановити його ставки залежно від маси літальних апаратів, а ставки податку на яхти та інші плавучі засоби для дозвілля — залежно від потужності двигуна і габаритів.
Законопроект не передбачає надання пільг окремим категоріям населення, оскільки, як ідеться в пояснювальній записці до документа, у платників податків, що мають у власності нерухоме майно таких категорій, є всі можливості (включаючи фінансові) для її оплати.
"Крім того, відсутність пільгового оподаткування в проекті закону має на меті виключити зловживання пільговим правом з боку інших осіб, які своє майно можуть реєструвати на ім'я громадян, що належать до пільгових категорій, — з метою уникнення оподаткування цього майна", — відзначає Андрій Павловський.
За його словами, ухвалення Закону "Про податок на окремі види майна" забезпечить досягнення відносної соціальної справедливості, а також акумуляцію додаткових джерел наповнення прибуткової частини місцевих бюджетів.
Категорія: Україна | Переглядів: 446 | Додав: Irina | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Irina  
не була б такою наївною, якби кілька днів тому не опрацьовувала законопроект такого змісту biggrin тому платити все ж таки доведеться у разі прийняття закону (поки що стосовно житла)

1 Umnichka  
Ірина, мені імпонує ваша наївність. З чого б це багаті стали платити в нашій країні? У них є більш нагальні справи, ніж відвідування податкової.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz