Пт, 29.03.2024, 02:49
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2009 » Жовтень » 20 » ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА В УКРАЇНІ: СЛОВО НА ПІДТРИМКУ «ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ»
14:43
ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА В УКРАЇНІ: СЛОВО НА ПІДТРИМКУ «ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ»
Цікаво, що противники як глобалізації, так і «повальної інформатизації» суспільства наводять практично однакові аргументи.

Перші стверджують, що перетворення світового співтовариства на єдину всепланетну спільність неминуче призведе до втрати існуючих на цей час основ державності, втрати значимості державного управління і як наслідок до руйнування основ, на яких тримається усвідомлення національної єдності, до змішування націй в «аморфне ціле». Другі кажуть, що необмежене поширення інформаційних технологій неминуче спричинить втрату державним апаратом керівної ролі на всіх рівнях — від уряду й до місцевих органів управління. Нібито це станеться через те, що населення, діставши оперативний доступ до інформації завдяки повсюдному впровадженню інформаційних технологій, братиме дедалі активнішу участь у державному управлінні й «потіснить на другий план» державні інститути влади. Наслідком необмеженого поширення «електронної демократії» її противники бачать і втрату основ державності, «розбрід в умах», розпад основ суспільства.

Cтворення інформаційного середовища без створення структури, що впроваджуватиме й розвиватиме це середовище, абсолютно недоцільне. Для реальної підтримки діяльності інститутів влади Україні потрібен загальнодержавний інформаційно-аналітичний центр, що міг би не тільки нагромаджувати розрізнені дані (такі процеси ведуться нині в різних міністерствах і відомствах, але без відчутного результату), а й аналізувати одержану інформацію, не тільки опрацьовувати запити населення та організовувати форуми, а й надавати органам влади консультації з актуальних питань і аналітичні «виклади». Такий центр міг би моделювати процеси державного управління та проводити моніторинг діяльності держструктур.

І лише за таких умов ми одержимо «електронну демократію», яка буде справді демократією, а не її імітацією, і при цьому не лише збережемо, а й підвищимо рівень керованості держави. Здається, при таких перспективах створення настільки необхідної держструктури стане дуже невеликою платою, особливо враховуючи, що альтернативи просто немає.

Категорія: Політика | Переглядів: 514 | Додав: Nadin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz