Чт, 28.03.2024, 10:50
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2012 » Травень » 18 » Google запускає алгоритм "інтелектуального пошуку" (для жителів США)
16:15
Google запускає алгоритм "інтелектуального пошуку" (для жителів США)
У найближчі кілька днів новий алгоритм пошуковика стане доступним для основного домену.
Найбільший в світі пошуковий портал Google пропонує нову послугу під назвою Knowledge Graph, за допомогою якої користувачі зможуть отримувати миттєві відповіді на свої питання.
Компанія повідомляє, що сервіс зробить пошук більше схожим на розмову з людиною,а запрацює він за кілька днів в основному домені google.com.
Також він стане доступним для смартфонів та планшетів.
На першому етапі Knowledge Graph буде доступний тільки для жителів США, однак з часом його запропонують користувачам по всьому світу, повідомляє ВВС.
Віце-президент Google Аміт Сингал пояснив, що вдосконалений алгоритм пошуку зможе сортувати результати не тільки за ключовими словами, а й за контекстом, в якому вони вживаються. Наприклад, пояснює представник Google, слово "Тадж-Махал" може означати кілька різних речей. "Можливо, тут мається на увазі одна з найкрасивіших будівель світу, а можливо, музикант, який отримав "Греммі". А, може, і казино в місті Атлантік-сіті. Або ж індійський ресторан по-сусідству", - говорить Сингал.
Як повідомляють в Google, при розробці Knowledge Graph використовувалися близько 3,5 млрд різних атрибутів. Вони необхідні для організації результатів пошуку таким чином, щоб дані групувалися за відповідними категоріями.
Крім того, для деяких пошукових запитів, наприклад, для прізвищ відомих людей, Google буде автоматично показувати стислу інформацію про той чи інший предмет чи особистості.
Сингал обіцяє, що наступним кроком для пошуковика стане здатність відповідати на більш складні питання, наприклад, "які 10 найглибших озер в Африці?". При складанні відповідей на такі запити порталу доведеться черпати інформацію з різних джерел і враховувати багато критерії.
Подібний "інтелектуальний пошук" вже використовують деякі пошукові портали, найвідомішим з яких є Wolfram Alfa. Цей сайт отримує статистичні дані з достовірних джерел, таких, як сайт Всесвітньої організації здоров'я. Ще одним прикладом сайту, що дає відповіді на питання, сформульовані у звичайній, "людській" формі, є портал Ask Jeeves. Повідомляє Експрес.
Категорія: Комп'ютер | Переглядів: 387 | Додав: Piters | Теги: Google, досягенння, алгоритм, пошук, інтелект | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz