Вт, 23.04.2024, 20:31
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2010 » Грудень » 19 » Глобальний фонд виділив Україні грант у розмірі 305 млн доларів США для протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу
13:09
Глобальний фонд виділив Україні грант у розмірі 305 млн доларів США для протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу
Дана заявка була подана у серпні 2010 року від імені Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Сума майбутнього гранту становить 305 млн доларів США, ці кошти будуть надані Україні у період з 2012 по 2016 роки.
Заявка України отримала один із найвищих рейтингів серед всіх заявок, поданих до Глобального фонду від різних країн. Вона стала результатом спільної наполегливої роботи представників державних, громадських та міжнародних організацій, діяльність яких координувалася Комітетом з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу за експертної та технічної підтримки Об єднаної програми ООН по ВІЛ/СНІДу. Це безпрецедентний випадок ефективної взаємодії Уряду, громадських та міжнародних організацій, який демонструє прихильність до справи боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом та сприяє посиленню міжнародного іміджу нашої держави.

Заявка зосереджена на розбудові довгострокової системи надання комплексних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу, лікування, догляду та підтримки серед груп найвищого ризику та людей, що живуть з ВІЛ. Реалізація комплексу заходів заявки дозволить стабілізувати темпи поширення ВІЛ-інфекції серед населення України, зменшити захворюваність на ВІЛ-інфекцію/СНІД та смертність від СНІДу.

У проекті заявки визначено три основних напрямки:

• Ціль 1 : посилення акцентів на комплексному пакеті послуг, доступних для представників груп ризику, кількість яких щороку зростає, та людей, які живуть з ВІЛ.

• Ціль 2 направлена на зміцнення системи охорони здоров'я, що забезпечить довгостроковість та сталість національної відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції у напрямку охоплення пакетом послуг груп ризику та людей, які живуть з ВІЛ.

• Ціль 3 стосується зміцнення систем спільнот та громадських організацій для впровадження необхідних та економічно ефективних заходів щодо груп ризику і людей, які живуть з ВІЛ.

Основними напрямками діяльності у рамках виконання цілі 1 є:

- Послуги на рівні спільнот для СІН (споживачі ін'єкційних наркотиків) та партнерів, ЖКС (жінки комерційного сексу) та їх партнерів, ЧСЧ (чоловіки, які мають статеві стосунки з чоловіками).

- Послуги по охопленню та формуванню прихильності до послуг для ЛЖВ (люди, які живуть з ВІЛ) та їх партнерів

- Комплекс клінічних та соціальних послуг для СІН, ЖКС, ЧСЧ, ЛЖВ

- Комплексні послуги для дітей та молоді, уразливих до ВІЛ

- Комплексні послуги для ув'язнених

- Захист прав людини, гендер та дискримінація,

- Зменшення стигми

- Моніторинг та оцінка надання послуг в рамках гранту

Комплексний пакет послуг, направлений на групи ризику, передбачає значне охоплення, що дозволить вплинути на поведінку даної частини населення та змінити її у сторону безпечної щодо інфікування та поширення ВІЛ. Так, комплексними програмами зменшення шкоди заплановано охопити:

- 190 тис (66% від розрахункової кількості) споживачів ін'єкційних наркотиків

- не менше 12, 5 тисяч партнерів СІН

- 33 тисячі (або 47% від розрахункової кількості) працівників комерційного сексу

- 37 тисяч чоловіків, які мають секс з чоловіками (24% від оціночної кількості).

Послугами дитячих центрів та мобільних соціальних бригад планується охопити близько 8 тисяч дітей, які потрапили у складні життєві обставини.

Доступ до життєво необхідної терапії у рамках реалізації гранту отримають більше як 26 тисяч ВІЛ-позитивних пацієнтів. Послугами з догляду та підтримки будуть охоплені близько 76 тисяч людей, які живуть з ВІЛ. Доступ до послуг з консультування та тестуванні отримають 75 тисяч ув язнених. У рамках виконання цілі 2 діяльність буде здійснюватися за наступними напрямками:

- Ефективне керівництво та управління

- Моніторинг та оцінка національної відповіді на ВІЛ/СНІД на основі фактичних даних планування

- Прозорість та підзвітність системи закупівель для рівного доступу до якісних основних ліків продуктів медичного призначення та технологій

- Управління та розвиток кадрів

- Контроль якості послуг

Діяльність у напрямку реалізації цілі 3 щодо зміцнення систем спільнот буде направлена на:

- Забезпечення партнерства, лідерства та відповідальності

- Посилення спроможності організацій громадського суспільства

- Адвокацію, комунікацію та соціальну мобілізацію.

Впровадження заходів заявки, відповідно до рішення Національної ради від 1 липня 2010 року, буде покладено на Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом, Всеукраїнську благодійну організацію "Мережа людей, що живуть з ВІЛ" та Міжнародний благодійний фонд "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні".

Демонструючи роботу в команді та багатосекторальний підхід, окрім основних реципієнтів, в проекті заявки визначено субреципієнтів, якими є: Міністерство України у справах сім ї, молоді та спорту, Міністерство освіти та науки України, Державний департамент України з питань виконання покарань, Міністерство праці та соціальної політики України, обласні центри СНІДу.

Напрямки діяльності Українського центру СНІДу стосуються:

• Посилення системи охорони здоров'я (16,9 млн дол.)

• Профілактичні заходи (консультування і тестування на ВІЛ, діагностика та лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом, замісна підтримувальна терапія для наркозалежних) (15,3 млн дол.)

• Лікування (антиретровірусна терапія, лікування опортуністичних інфекцій, в тому числі гепатиту С, лабораторний супровід АРТ) (84,2 млн дол.)

Діяльність "Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні" направлена переважно на впровадження комплексних профілактичних програм (86 млн дол) а також стосується• Посилення системи спільнот (2,4 млн дол) та • Посилення системи охорони здоров'я (2,3 млн дол.) "Мережа людей, що живуть з ВІЛ" є відповідальною за наступні напрямки:

• Догляд та підтримка (39,1 млн дол)

• Посилення системи спільнот (6,6 млн дол)

• Посилення системи охорони здоров'я (4,1 млн дол)

• Захист прав, зменшення стигми та дискримінації (3,1 млн дол)

Дана заявка забезпечить двохсекторальне фінансування - передбачено участь державних структур та громадських організацій, що забезпечить сталість системи та довгостроковість надання послуг після закінчення гранту. Необхідно підкреслити, що заявка є консолідованою та комплексною - основні реципієнти одразу спільно визначили завдання та сфери діяльності, які оптимально розподілялися між ними відповідно до ресурсів та досвіду впровадження програм Глобального фонду.

Прес-служба МОЗ України

Категорія: Здоров’я | Переглядів: 502 | Додав: Лена | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz