Пт, 29.03.2024, 13:39
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2011 » Лютий » 23 » Європейська освіта для державних службовців
13:05
Європейська освіта для державних службовців

Європейська освіта для державних службовців

У Центрі підвищення кваліфікації державних службовців Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара закінчила навчання пілотна група слухачів.
Перші 10 слухачів, які успішно пройшли перепідготовку з сучасних інформаційних технологій управління, включаючи навички роботи з системами «електронний уряд» і «електронний документообіг», а також з англійської мови отримали свідоцтва державного зразка. До пілотної групи увійшли фахівці обласної держадміністрації, обласної і міської рад, обласного фінансового управління та інших владних структур.
«Сьогодні ми бачимо практичні результати реалізації проекту TEMPUS ECESIS "Мережі освітніх центрів сучасних технологій місцевого самоврядування”, – повідомив проректор ДНУ з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва М.П. Дяченко. – Головна мета проекту полягає в організації мережі навчальних центрів на базі провідних регіональних університетів для перепідготовки державних службовців за напрямком сучасних інформаційних технологій та іноземної мови. Проект об’єднує 19 партнерів з Іспанії, Німеччини, Польщі, Словаччини, Вірменії, Молдови, Росії, України. Уже 7 викладачів ДНУ ім. О. Гончара пройшли перепідготовку в університетах країн-партнерів ЄС та одержали досвід застосування інноваційних технологій в діяльності органів місцевого самоврядування. Загальна ж кількість TEMPUS-проектів Єврокомісії, за якими працював і продовжує працювати наш університет вже сягнула 14-ти, тож ми можемо говорити про європейський рівень освітніх програм Дніпропетровського національного університету».
У межах виконання TEMPUS-проекту для Центру було придбано сучасне комп’ютерне обладнання (16 комп’ютерів, 2 ноутбуки, багатофункціональний пристрій, проектор, комутатор з точкою доступу Wi-Fi), а коштами університету відремонтовано приміщення; обладнано аудиторію спеціалізованими меблями та підключено до мережі Internet усю техніку через університетську телекомунікаційну мережу. Також придбано необхідну навчальну літературу.

Відгуки слухачів

«Сьогодні в області активно впроваджується система електронного документообігу, тому нові операційні системи та нові програмні пакети, з якими нас навчили працювати протягом курсу з підвищення кваліфікації, особливо актуальні, – говорить головний спеціаліст сектора інформаційних технологій Дніпропетровської міської ради Максим Валерійович Ласунін. – Хотілося б відзначити високий рівень викладання і взаємодії університетських викладачів і слухачів курсів».
«Курси дозволили систематизувати знання, які ми вже мали, й набути нових навичок в роботі з сучасними програмними продуктами. Особливо інтенсивними і змістовними були заняття з англійської мови, що, безумовно, необхідно сучасному фахівцеві, – зазначив спеціаліст головного фінансового управління Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Борисович Виноградов. – Корисним було і спілкування представників різних служб протягом навчання».

Про ДНУ ім. О.Гончара

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара буде радий новим слухачам та запрошує державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування до співпраці у сфері підвищення кваліфікації та стажування з сучасних інформаційних технологій та іноземних мов у новоствореному Центрі. Також університет здійснює підготовку магістрів за спеціальністю „Державна служба” за такими спеціалізаціями:
1) Правове забезпечення (на базі повної вищої юридичної освіти);
2) Економіка (на базі повної вищої економічної освіти);
3) Соціальна сфера (на базі повної вищої освіти – без обмежень);
4) Кадровий менеджмент (на базі повної вищої освіти – без обмежень);
5) Територіальне управління та місцеве самоврядування (на базі повної вищої освіти – без обмежень).
Центр підвищення кваліфікації державних службовців на базі ДНУ ім. О.Гончара було відкрито у грудні минулого року за участю заступника Міністра освіти и науки України Є.М. Суліми, а створювався він за фінансової підтримки Євроспівдружності у співпраці із управлінням державної служби Головдержслужби України у Дніпропетровській області.
За матеріалами Інформаційно-аналітичного агентства Дніпропетровського національного університету
Категорія: Освіта | Переглядів: 996 | Додав: Piters | Теги: підвищення кваліфікації державних с, Дніпропетровський національний унів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ВСН  
Це дуже добре, що в регіонах вводяться системи електронного документообігу, нові операційні системи та нові програмні пакети. В Києві, я знаю, працює система електронного документообгігу між КМУ та міністерствами і це дуже зручно

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz