Пт, 19.04.2024, 15:51
Вітаю Вас Гость | RSS

Зерна: наука, освіта, культура

Меню сайту
Категорії розділу
Культура [56] Наука [33]
Наукові досягнення
Освіта [63]
Новини освіти
Туризм [16]
Цікаві місця, враження, рекомендації
Комп'ютер [37]
Все що стосується комп'ютерів
Різне [86]
Всяка всячина
Курйози [15]
Незвичайне
Україна [79]
Досягнення, цікавинки
Економіка [71]
Новини економіки України та закордону
Здоров’я [36]
Здоров’я, життя, лікування ...
Новини сайту [44]
Новини сайту "Зерна"
Зарубіжні новини [31]
Політика [136] Київ [15]
Київські новини
Спорт [32] Земля, екологія. [9]
Держава [0]

Головна » 2012 » Липень » 27 » Цікаві новини (липень-серпень 2012)
14:31
Цікаві новини (липень-серпень 2012)
Хто буде контролювати Інтернет: США чи ООН?
В середині серпня Міжнародний Союз Електрозв'язку (МСЕ) оголосив про початок обговорення проектів майбутнього глобальної мережі Інтернет. І майже відразу ж, як повідомляв IT Expert, протягом декількох днів, на цю заяву послідувала різка критика з боку Сполучених Штатів Америки. Детальніше IT Expert.

Шкіра старіє із-за неправильного мила!
Можливо, наша шкіра так швидко старіє і покривається зморшками із-за одержимості антибактеріальним милом. Учені з'ясували, що деякі бактерії здатні подарувати людині декілька додаткових років молодості. Повідомляє Здоров'я, довголіття, інтелект.

Зайва вага небезпечна для розуму
Зайва вага не лише псує фігуру людини, але і негативно позначається на діяльності мозку, з'ясували британські учені. Повідомляє Здоров'я, довголіття, інтелект.

Жінки схильні ігнорувати небезпечні симптоми
50% жінок з серцевими нападами до останнього ігнорують небезпечні симптоми, приймаючи їх за просте нездужання, показало дослідження, в якому були враховані дані 1,4 млн пацієнток, повідомляє Здоров'я, довголіття, інтелект.

Дівчина, як акціонерне товариство :) - цікавмй погляд. Сайт Аналітика та статистика.

Ліна КОСТЕНКО. Чому шарикови засіли в парламенті й прикидаються депутатами? Чому силові міністерства в руках людей, які «без году неделя» громадяни України? Чому державні інституції здійснюють антидержавну політику? Хто пускає під укіс нашу культуру, освіту, наш рух до Європи? Газета "День".

 Розіграш подорожі дніпровськими водами на яхті «Спокуса»
У книгарні «Є» у м. Київ (вул. Лисенка, 3) 22 серпня, 18:00 відбудеться розіграш подорожі дніпровськими водами на яхті «Спокуса» з досвідченими яхтсменами братами Капрановими та письменником-мариністом Антоном Санченком (див. тут).

Російська мова може бути оголошеною мертвою

Інститут лінгвістики в Тарту (колишня Академія мовознавства СРСР) оголосив, що російська мова протягом найближчого року може бути виключена зі списку мов світу.
Моніторінг, щорічно проводиться співробітниками інституту, показав, що російська мова перестала відповідати мінімальним вимогам щодо самоідентичності, багатства словникового запасу і сфери застосування, передає http://fognews.ru/russkij-yazyk-bolshe-ne-yazyk.html.
Якщо протягом 2013-го картина не зміниться, то російська мова буде оголошена мертвою, з усіма наслідками, які з цього в випливають: закриттям курсів російської мови в Європі, виключенням її з офіційних мов організацій світу (ООН, ЮНЕСКО) та забороною на її вживання в посольствах для спілкування з росіянами. Експрес

Указом Президента України від 20 липня 2012 року № 453/2012 затверджено "План заходів щодо реалізації у 2012 році положень Стратегії державної кадрової політики на 2012 - 2020 роки".
План передбачає:
Розроблення та затвердження галузевого стандарту підготовки магістрів за спеціальністю «Державна служба» галузі знань «Державне управління».
Визначення на конкурсних засадах вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю «Державна служба» галузі знань «Державне управління» за державним замовленням.
Забезпечення організації та проведення комунікативних заходів з питань формування кластерної моделі системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.
Проведення семінарів і тренінгів для молоді, у тому числі з використанням сучасних методик саморегуляції, самонавчання та самовдосконалення, основ підприємництва, інших напрямів знань, що сприяють розв'язанню проблем працевлаштування та зайнятості молоді.
Організація підвищення кваліфікації працівників кадрових служб з питань реалізації нових функцій у сфері управління персоналом.

Учасники громадянського руху ЧЕСНО вдруге влаштовують струс мізків для вироблення підходів моніторингу кандидатів у народні депутати, що відбудеться в рамках кампанії «Фільтруй раду!».

Іноземні вболівальники назвали Київ найкращим приймаючим містом в Україні
Газета "Хрещатик" повідомляє, що Майже 56 % з тих, хто брав участь в опитуванні, висловили бажання приїхати до столиці знову
На замовлення Інституту світової політики компанією GfK Ukraine під час Євро-2012 в Україні було проведено соціологічне опитування — Євро екзит-пул. Представники компанії вивчали думку іноземних вболівальників щодо найкращого міста єврочемпіонату і цікавились стосовно того, чи хотіли б іноземці повернутись до України знову. За результатами дослідження, найкращим з чотирьох приймаючих міст (52,44 %) опитуваних назвали саме Київ.
Як зазначили "Хрещатику” в компанії GfK Ukraine, дослідження проводилось у Києві, Донецьку, Львові та Харкові. "Представники нашої компанії працювали безпосередньо біля виходів зі стадіону. Опитували лише іноземних вболівальників, які представляли країни ЄС,— розповідає Інна Волосевич, старший дослідник компанії GfK Ukraine.— Більшість з них — британці, шведи та німці. Всього в опитуванні взяло учать 1048 вболівальників — по 60 чоловік після кожного матчу”.
Так, згідно з результатами соціологічного дослідження, більшість вболівальників — 52,44 % — визнали, що з усіх міст, які вони відвідали в Україні, Київ сподобався їм найбільше. Із 76 % опитаних, які бажають знову повернутись до України, 55,93 % — висловили бажання знову приїхати до Києва.
Опитування було проведене в рамках проекту "М’яка сила України в ЄС”, який реалізується ІСП за підтримки USAID та у партнерстві з PACT i Uniter. Мета опитування — дослідити, наскільки Євро-2012 вплинуло на сприйняття України в країнах-членах ЄС.
 
Науково-технічна рада Національної програми інформатизації винесла на широке обговорення проект стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні. Сайт Електронне урядування.
 

Девальвация или ревальвация гривны? Что лучше?

Официальная инфляция, возможно, не полностью отражает реальную ситуацию на потребительских рынках в странах СНГ. Очень уж эти рынки специфичны с точки зрения ведения бизнеса. Но есть другой очень интересный показатель - динамика розничных продаж, который во многом дополняет индекс инфляции и дает более четкую картину происходящего. По итогам первых пяти месяцев 2012 года в Украине один из самый высокий показателей роста розничных продаж, среди стран СНГ. У нас продажи выросли на 15,5%. Больше только в Таджикистане - 18,5.%. Высокие показатели также в Узбекистане - 11%. В этих странах, как и в Украине, курс национальных валют по отношению к доллару фактически стабильный. В России розничные продажи выросли на 7,2%, а в Молдове лишь на 1,9%.
Можно девальвировать курс гривни и это даст определенную преференцию экспортерам. Хотя, по большему счету, не такая уж это и преференция, скажем, для отечественной металлургии. Высокий курс доллара поднимет и цены на природный газ, который приходится сжигать для производства металла. Это в России девальвация льет валюту в их закрома. Для Украины же стимулировать рост экспорта за счет девальвации малоэффективно.
Провести ревальвацию гривни и тем самым уменьшить стоимость закупаемого газа в России - не такой уж несбыточный сценарий. Но в наших реалиях, если курс доллара снизить, скажем, до 7,5-7,7 грн. это спровоцирует рост импорта, что крайне нежелательно. И без того экономика Украины весьма зависима от импорта. Курс 8 грн. за доллар - таков компромисс, при котором инфляция минимальна, а у экспортеров есть возможность хоть что-то заработать. Детальніше Александр Охрименко

<a href="http://liga.net/">Источник</a>
пише тут
.
 
Категорія: Різне | Переглядів: 485 | Додав: Piters | Теги: Цікаві новини, Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0

Усі права захищені. Copyright Сайт "Зерна" © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz